'Yolculuk' 22 Nisan'da sinemalarda

Bağımsız Sinema Merkezi tarafından hazırlanan ve yönetmenliğini Mustafa Kenan Aybastı'nın yaptığı "Yolculuk" filmi 22 Nisan'da sinemalarda olacak.

Daha önce "RED", "Lenin-Sosyalizmin Kızıl Şafağı", "Artık Yeter" filmlerini hazırlayan ve kurucuları arasında 'Devrimden Sonra' filmini ortaya çıkaranların da bulunduğu BSM-Bağımsız Sinema Merkezi'nin hazırladığı "Yolculuk" filmi 22 Nisan'da sinemalarda olacak.

Yönetmenliğini Mustafa Kenan Aybastı'nın yaptığı film, 20’li yaşlarında bir genç olan Mehmet’in hikayesini anlatıyor ve onun kişisel yolculuğu üzerinden Türkiye’nin güncel tartışmalarına değiniyor.

Filmin oyuncu kadrosunda Cezmi Baskın, Bedia Ener, Ahmet Karslı, Ahmet Sarican, Beran Soysal, Cansu Fırıncı, Dilşah Demir, Eren Vurdem, Serpil Özcan, Nebil Sayın, Erkan Akbulut, Behlül Yeşilbağ, Andrew Carrol, Arda Kavaklıoğlu, Ender Yİğİt, Güzin Keçeci, Hale Tüblek, İsmail Karagöz, Metİn Coşkun, Nevzat Süs,Okan Selvi, Semir Aslanyürek, Soner Ada, Serkan Bilgi, Suat Oktan ve Harun Güzeloğlu bulunuyor.

Filmin tanıtımın yazısında bir bölüm:

Muhafazakar bir ailede büyüyen Mehmet, abisiyle beraber babasının pastanesinde çalışarak günlerini geçirmektedir. Bir yandan da çocukluğundan beri tanıdığı radikal İslamcı abileriyle iletişimini sürdürür. Sık sık toplantılara gitmekte, hayatını da katı bir biçimde bu çevrenin öğretileri doğrultusunda düzenlemektedir.
Evde sorunlar eksik olmaz. Pavyonda çalışan ablasının Kurban bayramında ziyarete gelmesi ile gerginlik iyiden iyiye artar. Ama Mehmet’in hayatında asıl depremi, komşu eczane dükkanında çalışan Firidevs ile yakınlaşması yaratır. Hem evde yaşadıkları hem de Firidevs’e karşı her geçen gün daha da alevlenen duyguları, hayatına yön veren değerlerle çatışmaktadır. Tüm bu çatışmalar Mehmet’i geri dönüşü olmayan seçimler yapmaya, korkutucu bir maceraya ve zor bir sona götürecektir.

Filmin İstanbul Galası hakkında bilgi için: Yolculuk