İşte AKP'nin akıl dışı tutuklama gerekçeleri!

8 kişinin tutuklama kararını veren hakim ne görüntüleri dikkate aldı, ne de sanık ifadelerine başvurdu. Hakim, kararı bir not kağıdına not edip, duruşma salonuna okuyarak AKP hukukunun 'ciddiyetini' gözler önüne serdi.

6 Temmuz günü, Gezi Parkı'na gitmek için Taksim'de toplanmaya çalışan eylemciler, polis tarafından gözaltına alındı ve çıkarıldıkları 31. Sulh Mahkemesi'nde 8 kişi hakkında tutuklama kararı verildi.

Tutuklama kararı verilen 8 kişi Ahmet Erol, Ahmet Kaycı, Ali Sarıçiçek, Ali Can Sünnetçioğlu, Mehmet Yalçın, Oğuz Tekin, Özgür Yıldırım ve Umut Akgül hakkında, hakim daha sanıkların ifadelerine başvurmadan karar verdi, bunu bir kağıda not etti ve oradan okuyarak sanıkların tutuklandığını belirtti

Tutuklanan 8 kişinin mahkeme tutanağının, AKP hukuksuzluğunun tüm akıl dışı uygulamalarını içeren nitelikte olduğu görülüyor. Tutuklanan kişilerden Ali Sarıçiçek'in eylem alanında bayrak sattığı, mahkemede verilen görüntülerde açıkça izlenebiliyor.

FKF üyesi Alican Sünnetçioğlu'nun tutuklanması içinse, kendisine ait olduğunu belirttiği baret ve gaz maskesinin delil olarak kullanıldığı belirtiliyor. Tutuklanan diğer isim Mehmet Yalçın ise, ambulansın önünü kesmekle suçlandı, ancak kamera kayıtlarında bu iddiaya dair hiçbir görüntü bulunamadı.

Tutuklu Umut Akgül'ün ise kendisine delil olarak sunulan fotoğraflarda kolsuz bir giysi giyen şahsın gösterildiğini, kendisinin ise olay günü çizgili ve kollu bir triko giydiğini belirtmesine rağmen tutuklandığı bildirildi.

(Rıfat Doğan-soL)