Eskişehir'de akademisyenlerden yürüyüş

Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyeleri gezi parkı direnişine destek eylemi yaptı. Akademisyenler Eskişehir'deki direniş alanına bir sokak üniversitesi kuracaklarını duyurdu.

Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyeleri ve üniversite bileşenleri yaklaşık 400 kişinin katılımıyla gezi parkı direnişine destek yürüyüşü yaptı. Direnişi destekliyoruz pankartı arkasında yürüyen akademisyenler "Her yer Taksim her yer direniş. Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek. Sermeye için değil insanlık için bilim. Hükümet istifa" sloganları ile alana girdi.

Direniş alanına giren akademi üyelerini, öğrencileri ve halk büyük ilgi ile karşıladı. "Öğrencilerimiz ile gurur duyuyoruz" diyen hocalara öğrencileri ise "öğrencileriniz sizinle gurur duyuyor" sloganı ile destek oldu.

Kürsüde kısa bir konuşma yapan Prof. Dr. Mustafa Özer "Bütün akademi olarak sizlerin yanındayız ve sizlerin olduğu gibi bizlerin de burada olmak için nedenlerimiz var" dedi. Özer Neoliberal eğitim politikaları altında konuşmayı, yazmayı, düşünmeyi unutmuş, baskı altındaki akademinin direnişinin simgesi olarak buraya geldiklerini ifade ederek kitleyi selamladı. Özer ayrıca direniş alanına sokak üniversitesi kuracaklarını duyurdu.

(soL - Eskişehir)