Bayram Otel’deki ölümlerde devletin sorumluluğu yokmuş!

Van’da meydana gelen ilk depremin ardından alınmayan önlemler sonucunda ikinci depremde yıkılan ve ikisi gazeteci 14 kişiye mezar olan Bayram Otel ile ilgili başlatılan soruşturmada devlet yetkililerinin sorumluluğu görmezden gelinirken, yıkımın tek suçlusu otel sahibi oldu.

Van Bayram Otel’de devletin göz göre göre ölüme yolladığı 14 kişi için başlatılan soruşturmada tüm sorumluluk Otel müdürüne aitmiş gibi gösterilerek, olayda sorumluluğu olan kamu görevlilerinin rolü görmezden gelindi.

"Tüm sorumlular yargılansın"
Van'da 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen ikinci depremde yıkılarak, 40 kişiye mezar olan Bayram Otel'de hayatını kaybeden, DHA muhabirleri Sabahattin Yılmaz ve Cem Emir ile Teknik Müdür Erol Özel'in aileleri ve avukatları dün bir basın açıklaması yaparak davanın sadece Otel sahibiyle sınırlandırılmayarak, tüm sorumluluğu olan kamu görevlilerin de yargılanmasını talep etti.

Gazetecilerin aileleri Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Van Valisi hakkında şikayet dilekçesi yazdıklarını açıkladı.

"Soruşturma genişletilmeli"
Aileler adına basın açıklaması yapan okuyan Alp Tekin Ocak, Bayram Otel'in yıkımıyla ilgili sadece otel sahibi ya da işletmecisi ile sınırlandırılan bir soruşturmayı kabul etmediklerini dile getirdi. “Bilirkişi raporunun da teyit ettiği hasar tespit çalışmamasının yapılmaması ve afet sonrası toplumsal hayatın güvenliğinden 1. derece sorumlu olan kamu kurum ve görevlilerinin yargılamaya tabi tutulmamasının daha baştan adaletsizlikle malul olduğu bilinmelidir” diyen Ocak, soruşturmanın genişletilmesini istediklerini söyledi.

Basın açıklamasında konuşan gazeteci Cem Emir'in babası Mehmet Ali Emir de "Ben oğlumu kaybettim ama belki de bu çabayla alınacak önlemler sayesinde başka insanların hayatları kurtulacak" dedi.

(soL - Haber Merkezi)