AKP’li belediyenin etkinliği: “Kadınlar erkeklerin üstünlüğünü kabul etsin”

Küçükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği ve yazar Sema Maraşlı’nın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, Maraşlı “Kadınlar erkeklerin üstünlüğünü kabul etsin. Kuran-ı Kerim’de de evin reisi erkek olduğu bildirilir. Kadından otorite olmaz. Allah kadınları şefkatli ve teslimiyetçi yaratmıştır” dedi.

AKP’li Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği etkinliğe konuşmacı olarak katılan yazar Sema Maraşlı, kadın ve erkeğin yaratılışlarının farklı olduğunu söylerken, “Kuran-ı Kerim’de de evin reisi erkek olduğu bildirilir. Kadından otorite olmaz.” dedi.

“Kadınlar, dizilerdeki kadın üstünlüğünden etkileniyor”
AKP’li Küçükçekmece Belediyesi’nin internet sitesinde yer alan etkinlik haberi, belediyenin düzenlediği etkinliğin ikinci bir Sibel Üresin vakasına dönüştüğünü gösteriyor.

Evlilik ve eşler arasındaki ilişkiler üzerine düzenlenen etkinlikte konuşmacı olarak yer alan Maraşlı, evlilikler üzerinde medyanın oyunlarının etkili olduğunu belirtirken, Kadınlar eğer duygusal bir boşluktaysa ve çok fazla dizi izliyorsa o dizideki aşklardan ve kadın üstünlüğünden etkileniyorlar. Dizilerdeki kadınlar çok erkeksi, dediğim dedik, akıllı ve kendini beğenmiş. Bu izlenimler, kadınları yanlış yönlendiriyor. Bu noktada kadınlarda erkekleşme başlıyor. Kadınlar hiçbir zaman edasını kaybetmemelidir. Hz. Muhammed, erkekleşen kadınlara, kadınlaşan erkeklere lanet etmiştir. Allah’ın kurduğu sistemde her şey zıttıyla vardır” diye konuştu.

“Kadınlar teslimiyetçi yaratılmıştır”
Kadın ve erkeğin yaratılıştan farklı olduğunu belirten Maraşlı, “Allah kadınları şefkatli ve teslimiyetçi yaratmıştır. Erkekler ise güç, iddia ve başarı üzerine yaratılmıştır. Erkeğin hayata bakışı serttir. Kadınlarsa duygusaldır. Kadınlar beynin sağ tarafını, erkekler sol tarafını kullanıyorlar. Hem kadın hem erkek aynı şekilde hayata bakamaz. Kadınlar erkeklerden kendileri gibi hayata bakmasını beklemesin ve eşim benim gibi olamaz demesin. Zaten normal olan erkeğin kadın gibi olmamasıdır” dedi.

“Evin reisi erkektir”
Aile yapısındaki en büyük bozulmanın kadının erkeksileşmesi olduğunu belirten Maraşlı, “ Kadınlar, okuyan kız çocuklarını bile elinde mesleğin olsun, kendine güven, eşine muhtaç olma diye yönlendiriyor. Bu bilinçle yetişen kızların ileride evlilikleri yürümüyor. Evliliklerin psikolojiden ziyade inançla yürütülmesi gerekir. Bu noktada, kadınlar erkeklerin üstünlüğünü kabul etsin. Kuran-ı Kerim’de de evin reisi erkek olduğu bildirilir. Kadından otorite olmaz.” diye konuştu.

“Kadınlar bencillikten uzak durmalı”
Yazar Maraşlı, “kadınların eşlerinden bir şey isterken, iğneleme ve kıyaslama yapması yanlıştır” diyen Maraşlı, erkeklerin ince düşünceler ve ayrıntılardan hoşlanmadığını, direk söylemlerle sonuç alınabileceğini ve kadınların bencillikten uzak durması gerektiğini dile getirdi.

"Kadınlar askere"
Haber 7 adlı internet sitesinde de köşe yazısı yazan Sema Maraşlı, Aile Bakanı Fatma Şahin'e seslenerek, sadece kadınların değil erkeklerinde haklarını savunmasını istiyor. Bakanın "yaratılıştan gelen farklılıkları" görmemesine tepki gösteren Maraşlı hızını alamayarak, erkeğin üstünlüğünü kabul etmeyen kadınların askere alınmasını (yazıda kendisi kabul ettiği için muaf tutulmasını istiyor), boşanmadan sonra erkeğin nafaka ödememesini istiyor.

"Kadına şiddet abartılıyor"
Haber 7 adlı sitede yazdığı bir yazıda kadına yönelik şiddetin abartıldığını belirten Maraşlı, asıl şiddetin psikolojik şiddet olarak erkeklere uygulandığını ifade ediyor.

(soL - Haber Merkezi)