Sayfa yolu
Zorlu patronunu işçilerden dinleyin: 'Helikopterle gelip kıyafetini beğenmediği işçiyi işaret edermiş'
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 03.11.2026 , 16:26
Forbes Türkiye'nin 2025 yılında hazırladığı En Zengin 100 Türk listesinde 950 milyon dolarlık servetiyle 35. sırada yer alan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Nazif Zorlu, 82 yaşında hayatını kaybetti.
Zorlu Holding'in büyüyen servetini nasıl edindiğini soL'da aktarmıştık. İşçilerin yıllardır tanık oldukları ve yaşadıkları da bu tabloyu özetler nitelikte...
Türkiye Komünist Partisi (TKP) Merkez Komite Üyesi Alpaslan Savaş bu tanıklıklardan birini aktardı.
Zorlu'yu şahsen tanımadığını ancak Manisa'daki Vestel fabrikası işçilerinden sıkça dinlediğini belirten Savaş, fabrikanın ilk dönemlerine dair işçi tanıklıklarını şu sözlerle aktardı:
"Manisa Vestel fabrikası yeni açıldığında arada fabrikaya helikopterle gelir, arkasında genel müdür ve tüm idari personelle kısa bir fabrika turu atar, kılığını kıyafetini beğenmediği işçileri uzaktan gösterip 'gönderin' diye parmağıyla işaret edermiş. Bir de hattan çıkan buzdolabının yanına gidip, ellerini kapısına üç kere sürer, sonra yüzüne götürüp 'amin' dermiş. O dönemin Vestel işçilerinin patronlarına dair anlattığı böyleydi."
soL Haber, işçi sınıfının sesini duyurmaya devam ediyor. soL'un bu haberlerini güçlendirmek için tüm okurlarımızı abone olmaya davet ediyoruz.
'İşçilerin örgütlenmesinden çok korktuğuna bizzat tanığım'
Zorlu'nun işçilerin örgütlenme mücadelesinden çekindiğine bizzat şahit olduğunu vurgulayan Savaş, 2009 yılında Manisa'da yürüttükleri çalışmayı anlatarak açıklamasını sürdürdü:
"Bir de işçilerin örgütlenmesinden çok korktuğuna bizzat tanığım. 2009 yılında 'Manisa Zorlu'nun çiftliği değildir' sloganıyla bir örgütlenme çalışması başlatmıştık. Vestel işçileriyle grup grup toplandığımız TKP Manisa il binasının çevresinde erketeye yatsın diye güvenlikçileri görevlendirmişti :) Birkaçını yakalamış, binaya davet etmiştik. İçlerinden biri 'Emir büyük yerden abi' demişti."
Savaş, mesajını "Ne diyelim, o da geldi geçti..." ifadeleriyle tamamladı.
soL'un dört kez sansürlenen X hesabını takip ederek yaygınlaştırabilirsiniz.
soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.
İLGİLİ HABER
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.