Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Zeydan mazbatasını aldı ama... Van'daki bu görüntüler ne olacak?

Van Büyükşehir Belediyesi seçimlerini kazanan DEM Parti'nin adayı Zeydan'ın başkanlığı iade edildi. Edildi ama Van halkının günlerdir iradesine sahip çıkmak için sokaklarda şiddet görmesi ne olacak?

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 03.04.2024 , 21:29 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Van'da 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan'ın seçme ve seçilme hakkının seçimden 2 gün önce elinden alınması günlerdir kentte protesto ediliyor.

Sonunda hukuksuz olduğu anlaşılan bu karar iptal edildi. Başkanlık Van halkının da tercih ettiği şekilde DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’a iade edildi.

Peki ya kendi oyuna sahip çıkmak için sokağa çıkan Van halkına günlerdir yapılan hatta Filistin’de İsrail’in tavrını anımsatan polis şiddeti ne olacak?

İşte iki gündür hafızalara kazınan görüntülerden birkaçı:

Van'da sokakları çeviren polis protesto edenlerin üzerine tazyikli su sıktı ve biber gazı attı. Plastik mermilerle müdahale edilen birçok kişi yaralandı. Video: Cihan Mert

Sokak ortasında 5 polisin bir gence şiddet uyguladığı anlar. Video: Medine Mamedoğlu

Van'da gözaltına alınan bir genç. Fotoğraf: Adnan Bilen

Çağlayan Adliyesi'nde Van'daki hak gaspını protesto etmek isteyen avukatlara saldırı. Avukatlar, adliyede gözaltına alındı. Twitter: @Erkansays

Van'da bir polis, çantasında DEM Parti bayrağı bulduğu gence tokat attı. Video: Bilal Tinar

Meral Danış Beştaş'ın "Zulüm, zorbalık kol geziyor" notuyla paylaştığı görüntüler.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.