Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

YÖK üniversitelere yazı gönderdi: İlk ders 'Terörsüz Türkiye'

YÖK, üniversitelere gönderdiği yazıyla 2026-2027 eğitim-öğretim yılı açılış törenleri ve ilk derslerde “Terörsüz Türkiye” hedefinin işlenmesini istedi. TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, karara tepki göstererek “Sonuna kadar siyasi olan ve toplumun geniş bir kesiminin itiraz ettiği bir süreci yüksek öğrenim müfredatına koyuverdiler!” dedi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 18.09.2026 , 18:29

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerin yeni akademik yıl açılışları ve ilk derslerinin konusunu belirleyen bir yazı gönderdi.

YÖK Başkanı Erol Özvar imzasıyla üniversitelere gönderilen yazıda, “Terörsüz Türkiye” hedefinin farklı disiplinlerin katkısıyla ele alınması istendi. Üniversitelerden konunun sosyal, ekonomik, hukuki, siyasi, kültürel ve güvenlik boyutlarıyla değerlendirilmesi, bu kapsamda akademik çalışmalar, panel, konferans ve çalıştaylar düzenlenmesi talep edildi.

YÖK ayrıca 2026-2027 eğitim-öğretim yılı açılış törenleri ile ilk derslerde “Terörsüz Türkiye” hedefinin işlenmesini istedi.

Kurul, söz konusu faaliyetlerin öğrencilerin konuya ilişkin farkındalığının artırılmasına, “toplumsal huzur ve güven ortamının güçlendirilmesine”, milli birlik ve beraberliğin pekiştirilmesine ve toplumsal bütünleşmeye katkı sağlayacağını öne sürdü.

Böylece iktidarın yürüttüğü ve içeriği, kapsamı ve sonuçları toplumun farklı kesimleri tarafından tartışılan siyasi bir süreç, üniversitelerin akademik yıl başlangıcına merkezi bir kararla dahil edilmiş oldu.

 

'AKademi’ye yakışır!'

YÖK'ün üniversitelere gönderdiği yazıya TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan'dan tepki geldi.

Okuyan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda YÖK'ün kararını şöyle değerlendirdi:

YÖK yazı yollamış, üniversitelerde açılışta ve ilk derslerde ‘Terörsüz Türkiye’ işlenecekmiş. Sonuna kadar siyasi olan ve toplumun geniş bir kesiminin itiraz ettiği bir süreci yüksek öğrenim müfredatına koyuverdiler! AKademi’ye yakışır!


soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.