Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Yenimahalle'de yangın: 5 kişi hastaneye kaldırıldı, teleferik seferleri durdu

Ankara Yenimahalle'de 10 katlı binada çıkan yangında dumandan etkilenen 5 kişi hastaneye kaldırılırken, Şentepe teleferik hattının seferlerine ara verildi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 25.11.2022 , 12:14 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Ankara Yenimahalle'de 10 katlı bir binada çıkan yangında dumandan etkilenen 5 kişi hastaneye kaldırıldı.

Yenimahalle ilçesi Şentepe Burç Mahallesi Sorgun Caddesi'nde bulunan 10 katlı bir binanın giriş katındaki elektrik odasında saat 06.00 sıralarında, ilk belirlemelere göre elektrik kontağından yangın çıktı. Alevler binanın havalandırma ve kablo kanallarından kısa sürede çatıya ulaştı.

Bina sakinleri ve çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ile 112 Acil Servis ekipleri olay yerine geldi. Yangının bulunduğu binada oturanlar kısa sürede tahliye edilirken çevredeki sokaklar araç trafiğine kapatıldı. Şentepe teleferik hattının binanın yakınından geçmesi nedeniyle seferlere bir süre ara verildi.

Yangın sırasında dumandan etkilenen 5 bina sakini, komşuları ve sağlık ekiplerinin yardımıyla apartmandan çıkarılarak ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. İki kişi ilk müdahalenin ardından taburcu edilirken tedavilerine devam edilen 3 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Ekiplerin müdahalesi sonucu söndürülen yangında binanın çatı ve üst katlarında hasar meydana geldi.

Bina yöneticisi Halil Özcan yangının elektrik odasında başladığını ve havalandırma kanallarından çatıya ulaştığını söyledi. Özcan "8. katta oturuyorum, sabah evdeydik, komşularımıza haber vererek bütün binayı tahliye etmeye çalıştık. Bir komşumuz kaldı, onu çıkaramadık, itfaiye ve sağlık ekipleri onlara müdahale etti. Diğer komşularımız iyi" dedi.

Şentepe İtfaiyesi ekiplerinin, binanın yüksek katlı olması nedeniyle müdahalede yetersiz kaldığını anlatan Özcan, "Ekipmanları yetersizdi. Burası yüksek kat olduğu için merdiven uzunluğu yetişmedi. Dolayısıyla merkezden tekrar destek beklendi. Bu esnada yangın daha da büyüdü, bununla ilgili gerekli çalışmaları yetkililerden talep ediyoruz" diye konuştu.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.