Sayfa yolu
Yenidoğan skandalında suçlu bulunmuştu: TMSF, eski bakanın hastanesini yeniden satışa çıkardı
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 29.08.2025 , 12:35
Sağlıkta özelleştirmenin bir sonucu olarak ortaya çıkan "Yenidoğan Çetesi"yle çok sayıda özel hastanenin skandalın ortasında yer aldığı anlaşılmıştı.
Bu hastanelerden biri de eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun hastanesi Özel Avcılar Hospital.
Adli Tıp Kurumu dosyadaki bebekler için tek tek inceleme yaptı. AKP’li eski bakan Müezzinoğlu’nun ortağı olduğu Özel Avcılar Hospital’da hayatını kaybeden “Tokluoğlu bebek” ile ilgili hastane yönetimi suçlu bulundu.
Bebeğin ölümü 'organizasyon hatası' olarak tanımlandı
Sözcü'nün haberine göre, Adli Tıp Kurumu “yoğun bakım şartlarının 3. düzey yoğun bakım şartlarını taşımadığı halde 3. düzey yoğun bakım gibi gösterilerek yenidoğan bebeklerin yatırılmasını sağlayıp uygun olmayan koşullarda yürütülen takip ve tedavi sürecini organize edilmiştir” dedi.
Kerem Tokluoğlu bebeğin ölümü, Müezzinoğlu’nun hastanesi Avcılar Hospital’ın “organizasyon hatası” olarak tanımlandı.
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi'ni yeniden satışa çıkardı
Ancak bu tespitlere ve "Yenidoğan Çetesi"nin sağlıkta özelleştirmenin sonuçlarını gözler önüne sermesine rağmen, iktidar kâr uğruna öldürülen bebekleri umursaz tavrını sürdürüyor.
Katliamın sembollerinden olan Özel Avcılar Hastanesi yine sermayeye devrediliyor.
Mayıs ayında satışa çıkarılan hastaneyle ilgili yeniden ilan yayımlandı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), "Özel Avcılar Hospital Hastanesi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü"nü kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle satışa çıkardı.
TMSF'nin Özel Avcılar Hospital Hastanesi'nin satışına ilişkin ilanı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Muhammen bedelinin 600 milyon lira olarak belirlendiği ihalede, kapalı zarf ve açık artırma usulleri birlikte uygulanacak. TMSF ilgili bütünlüğü Mayıs ayında da 768 milyon 100 bin lira muhammen bedelle satışa sunmuştu. Satış fiyatının düşürüldüğü görüldü.
İhaleye katılabilmek için 60 milyon lira teminat ücreti yatırılması ve 16 Eylül saat 16.00'ya kadar kapalı ve üzeri imzalı zarf içinde teklif verilmesi gerekiyor. Söz konusu ihaleye ilişkin açık artırma ise 17 Eylül saat 11.00'de TMSF'nin İstanbul Esentepe'deki binasında gerçekleştirilecek.
| Özelleştirmenin bedeli ağır oldu, şimdi aynı yol tekrar ediliyor: Yenidoğan Çetesi'nin kullandığı hastane satılıyor |
|
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.