Yeni spiritüel arayışlar Göbeklitepe'ye dadandı: Yıldızlara 'portal' açıp sıra gecesine gidiyorlar

Yeni spiritüel endüstrinin son keşfi Göbeklitepe. Buranın "uzaylıların havalimanı" olduğu savunuluyor. On binlerce liralık paket turları satın alanlar yıldızlara portal açıp sıra gecesine katılıyor.

Haber Merkezi

Kitapçılardaki "kişisel gelişim" reyonu her geçen gün genişliyor, lüks otel salonlarının bir kapısından "şifacı" çıkarken diğer kapısından "enerjici" giriyor. Ağlamalı titremeli enerji seanslarından kuantum düşünmeye, nefes terapisinden bilinçaltı temizliğine... Yeni spiritüel arayışlar adeta bir sektör haline geldi.

Spiritüel endüstrinin son adresi Göbeklitepe oldu. Kendini "kuantum düşünce tekniği eğitmeni" olarak adlandıran Şebnem Tacigut, Göbeklitepe'den Sirius yıldızına portal açmak için bir tur organize etti.

Geçtiğimiz ay düzenlenen tur, katılımcılarına içsel bir keşif yolculuğuna çıkma, bilinçaltını anlama ve potansiyelini açığa çıkarmayı garanti ediyor. Üç gün süren kampın programıysa oldukça zengin.

'Aura çengelleri'ni temizleyenler sıra gecesine gidiyor 

Otele yerleşen müşterileri önce bir temizlik seansı bekliyor. Sırasıyla negatif enerji, aura çengelleri ve manyetik alan kancaları temizleniyor. Grup daha sonra enerjisini "öz frekans"ları aracılığıyla yükseltiyor.  

Öğle yemeği ile "coffee break" arasındaki görevse "400 Yıllık Kölelik" ve "İçimizdeki Firavun" protokollerini bozmak.

Ardından kampın kilit oturumu "Sirius Bağlantısı ile 21 Katlı Gizli Boyut Kapısı" var. Akşam yemeğinden önce de katılımcılara "Işık Dili ile Üst Versiyon Yüklemesi" yapılıyor. 

Kamp programından bir kesit

Uzaylıların havalimanı: Göbeklitepe

Grup, ikinci gün Göbeklitepe'ye giderek "Korku Protokolü"nü bozuyor. "En büyük sahte putlardan arınma" aktivasyonundan çıkıp sıra gecesine gidiliyor. 

Göbeklitepe'nin "uzaylıların havalimanı" olduğunu savunan Şebnem Tacigut ve katılımcılar, burada ellerini uzatarak tarihi kalıntılardan enerji almaya çalışıyor.

Son gün ise, Urfa'nın "peygamberler şehri" olarak anılmasından yola çıkılarak bazı peygamberlerin özelliklerinin katılımcılara yüklendiği aktivasyonlara ayrılmış.

Bedensel ve ruhsal iyileşmenin bedeli 69 bin TL

Sosyal medyada yarım milyon kişinin takip ettiği Şebnem Tacigut, lüks otellerde terapi seansları düzenleniyor. 

3 aylık periyotlar şeklinde verilen eğitimler 3 sınıfa ayrılmış durumda. Katılımcılar toplam 9 aylık bir eğitim sürecinden geçiyor. Birinci sınıfın 3 aylık eğitim ücreti ise 23 bin lira. Bazı seanslarda tek tip kıyafet giydirilen katılımcılara "bedensel ve ruhsal iyileşme" öğretiliyor.

Şebnem Tacigut'un psikoloji ya da psikiyatri eğitimi yok. İnternet sitesinde İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olduğu bilgisi yer alıyor. Özgeçmişinde kurumsal şirketlerde finans müdürü olarak çalıştığı; çeşitli hocalardan enerji şifacılığı eğitimi aldığı anlatılıyor.