Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Yandaş yazar Cem Küçük tutuklandı

“Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” ve “şantaj” suçlamalarıyla gözaltına alınan yandaş yazar Cem Küçük, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 01.08.2026 , 00:33

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan yandaş yazar ve televizyon programcısı Cem Küçük tutuklandı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Küçük, jandarmadaki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Savcılıkta ifadesi alınan Küçük, Türk Ceza Kanunu’nun 217/A maddesinde düzenlenen “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderildi.

Küçük, hakimlik sorgusunun ardından tutuklandı.

İBB soruşturmasına ilişkin iddiaları dosyaya girdi

Savcılığın sevk yazısında Küçük’ün, İBB’ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Fatih Keleş hakkında bir televizyon yayınında “evindeki parkeden 2 milyon dolar çıktı” dediği belirtildi.

Küçük’ün başka bir yayında ise Gezi Direnişi sırasında polis saldırısı sonucu gözünü kaybeden Berkay Gezgin’e İBB iştiraklerinden yaklaşık 1 milyon lira aktarıldığını ve bunun MASAK raporlarında yer aldığını öne sürdüğü aktarıldı.

Yayın kayıtlarının incelenmesi sonucunda söz konusu ifadelerin gerçeğe aykırı olduğunun değerlendirildiği, Küçük’ün açıklamalarının “kamu barışını bozma potansiyeli taşıdığı” iddia edildi.

Para karşılığı yayın ve şantaj iddiaları

Küçük hakkında başlatılan soruşturmanın, bazı iş insanlarından maddi menfaat karşılığında sosyal medya paylaşımı yaptığı ve yayınlarında şantaj yöntemini kullandığı yönündeki şikâyetler üzerine açıldığı bildirildi.

Savcılık ifadesinde Küçük’e para hareketleri, iş insanlarıyla ilişkileri, para karşılığı haber ve paylaşım yaptığı iddiaları ile bazı mesajlaşmalar soruldu. Küçük suçlamaları kabul etmediğini, kimseden para karşılığı haber veya paylaşım talebi almadığını savundu.

Küçük hakkında gözaltı kararı “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” ve “şantaj” suçlamaları kapsamında verilmişti. Ancak savcılık işlemlerinin ardından yalnızca “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlaması yönünden tutuklama talep edildi.

TGRT Haber ve Türkiye gazetesinden ayrılmıştı

Cem Küçük, yaklaşık 10 yıldır görev yaptığı TGRT Haber ve Türkiye gazetesinden gözaltına alınmasından birkaç gün önce ayrılmıştı.

Küçük, ayrılık açıklamasında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve “büyük ve güçlü Türkiye” idealine olan inancının devam ettiğini söylemişti.


soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.