Sayfa yolu
Yalova'da IŞİD operasyonu: Tutuklu sayısı 56'ya, serbest bırakılan sayısı 59'a yükseldi
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 05.01.2026 , 14:43
29 Aralık'ta Yalova'da düzenlenen IŞİD operasyonunun sekiz saat süren bir çatışmaya dönüşmesi sonucunda 3 polis hayatını kaybetti, 7 polis ve 1 bekçi yaralandı. Yaşananların ardından ihmal zinciri ve skandallar ortaya çıktı.
Çatışma sonrasında, Yalova'da örgütlenmesine göz yumulan IŞİD'e yönelik kent genelinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi ve kısa sürede 42 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında çatışmanın yaşandığı evden sağ olarak çıkan 5 kadının da olduğu şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Yalova Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerden 26'sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 16'sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
DHA'nın aktardığına göre kentte devam eden operasyonlarda gözaltına alınan 73 şüpheli daha adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 30’u çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 43’ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Böylece IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonlarda tutuklananların sayısı 56’ya yükseldi.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.