Venezuela sızma girişimini boşa çıkardı

Venezuela İçişleri Bakanlığı bir grup paralı askerin 3 Mayıs sabahı deniz yoluyla ülkeye sızmaya çalıştığını açıkladı.

Dış Haberler

Telesur’un haberine göre, Venezuela İçişleri, Adalet ve Huzur Bakanı Nestor Reverol, Pazar günü bir grup teröristin ülkeye deniz yoluyla sızma girişiminin boşa çıkarıldığını duyurdu.

Reverol  Venezuela’ya Kolombiya üzerinden gerçekleştirilen sızma girişiminin hedefinin, devrimci hükümetin liderlerine yönelik suikastlar gerçekleştirmek ve ülkede şiddet olayları yaratmak gibi terör eylemleri düzenleyerek yeni bir darbeye zemin hazırlamak olduğunu söyledi.

Reverol ‘‘Bu teröristler Venezuela topraklarına, La Guaira eyaletinin sahillerinden sürat tekneleriyle girmeye çalıştı, ama Bolivarcı Ulusal Silahlı Kuvvetleri’nin, Bolivarcı Ulusal Polis’in ve özel harekâtın zamanında ve etkin müdahalesi sonucu, bazıları öldürülürken, diğerleri de tutuklandı’’ diye konuştu.

İçişleri Bakanı, teröristlerin silahlarına el konulduğunu, ancak operasyonun hala devam etmesi nedeniyle ayrıntıların daha sonra açıklanacağını, bölgede süren arama faaliyetleri sonucunda yeni tutuklamalar geçekleşebileceğini belirtti. Reverol açıklamasını ‘‘sürekli alarm durumundayız ve ülkemize yönelik her türlü tehdide direneceğiz, huzurumuzu bozan bu terörist gruplara güçlü bir şekilde yanıt vereceğiz. Bu bizim esas zaferimiz olacak’’ diyerek sonlandırdı.