Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı: 300'den fazla yerleşim yeri geri alındı

Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı Maliar, 6 Eylül'den bu yana Ukrayna'nın Harkov bölgesindeki 3 bin 800 kilometrekarelik alanın Rus güçlerinden geri alındığını söyledi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 13.09.2022 , 23:49 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı Hanna Maliar, 6 Eylül'den bu yana Ukrayna'nın 300'den fazla yerleşim yerini Rus güçlerinden geri alındığını söyledi.

Maliar, 6 Eylül'den bu yana Ukrayna'nın Harkov bölgesindeki 3 bin 800 kilometrekarelik alanın Rus güçlerinden geri alındığını ifade ederek, "Bölgede Rus güçlerine yönelik saldırılar devam ediyor. Şuana kadar 300'den fazla yerleşim yeri Rus işgalinden kurtarıldı" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy ise dün yayımladığı video mesajında "Eylül başından bugüne dek savaşçılarımız Ukrayna'nın güney ve doğusunda 6 bin kilometrekarenin üzerinde toprağı kurtardı. Güçlerimizin ilerleyişi sürecek" ifadesini kullanmıştı.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.