Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Ukrayna: Rus ordusu 'kilit hedef' olarak gördüğü iki kente saldırı başlattı

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada 'Donetsk yönünde düşman Bahmut ve Avdiivka yönlerine bir saldırı operasyonu yürütüyor' denildi.

Dış Haberler

Yayın Tarihi: 06.08.2022 , 23:19 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Rusya, Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde yer alan Bahmut ve Avdiivka'ya saldırı başlattı. 

AP'nin haberine göre, Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rus birliklerin Donetsk kentinin bitişiğindeki Avdiivka'ya ve kentin kuzeydoğusundaki Bahmut'a obüs ve roketatar atışları eşliğinde geniş kapsamlı bir saldırı başlattığı bildirildi.

Rusya'nın Bakhmut ve Avdiivka'yı "kilit hedef" olarak gördüğü kaydedilen açıklamada, "Donetsk yönünde düşman, ana çabalarını Bakhmut ve Avdiivka yönlerine yoğunlaştıran bir saldırı operasyonu yürütüyor" ifadeleri yer aldı. 

'5 sivil öldü'

Ukrayna'nın Donetsk Valisi Pavlo Kirilenko, Telegram'dan yaptığı bir paylaşımda bir Rus bombardımanında 5 sivilin öldüğünü ve 14'ünün de yaralandığını öne sürdü.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.