Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi

Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, sağlık durumunu gösteren raporun hazırlanması için İzmir’den İstanbul’a getirildi, Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Kurum, Çalık'ın tahliye edilip edilmemesine ilişkin kararı verecek.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 16.07.2025 , 12:49

Tutuklu İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Murat Çalık, lenfoma şüphesiyle ameliyat edildikten sonra cezaevine tekrar gönderilmiş, cezaevinde rahatsızlanınca anjiyo olmuştu.

Tahliyesi beklenirken Çalık'ın yeniden cezaevine gönderilmesi tepki çekmişti.

Çalık'ın sağlık durumu nedeniyle bu sabah Adli Tıp Kurumu’na sevk edildiği öğrenildi.

Çalık'ın sağlık durumu itibarıyla cezaevi koşullarına uygun olup olmadığı tespit edilecek.

Haberi sosyal medya hesabından duyuran avukatı Melih Koçhan şöyle yazdı:

“Müvekkilimiz Sayın Mehmet Murat Çalık’ın Adli Tıp Kurumu’na sevki gerçekleşmiştir. Şu anda avukatları olarak Adli Tıp Kurumu’na intikal halindeyiz.

Bilindiği üzere, İzmir Katip Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından hazırlanan sağlık kurulu raporunda, müvekkilimizin cezaevi koşullarında kalmasının uygun olmadığı açıkça belirtilmiştir.

Adli Tıp Kurumu’nun da bu rapor doğrultusunda değerlendirme yaparak, müvekkilin mevcut sağlık durumu itibarıyla cezaevi koşullarına uygun olmadığını tespit edeceğine ve bu durumu onaylayacağına inancımız tamdır.”

Kanser geçmişi bulunan ve cezaevinde yeniden rahatsızlanan Murat Çalık İstanbul Silivri Cezaevi'nden Buca Kırıklar Cezaevi’ne gönderilmişti.

Doktorları Çalık'ın durumunun" "riskli" olduğunu belirtmişti.

Yoğun bakıma alınan ve anjiyo olan Murat Çalık yeniden cezaevinde: Mahkeme 'tutukluluğuna devam' dedi
mc

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.