Sayfa yolu
Tutuklanan MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu istifa etti
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 04.10.2026 , 08:35 Güncelleme Tarihi: 04.10.2026 , 09:05
"Hakemler dosyası" soruşturması kapsamında tutuklanan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu, görevinden istifa etti.
Gündoğdu'nun istifası avukatları tarafından duyuruldu. Avukatların açıklamasına göre Gündoğdu, 3 Ekim itibarıyla MHK Başkanlığı görevinden istifa etti ve dilekçesi TFF'ye iletildi.
İstifa açıklamasında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliğinin, "görevi kötüye kullanma" ve "tehdit" suçları yönünden savcılığın tutuklama talebini reddettiği, "kişisel verilerin kaydedilmesi" suçu yönünden ise tutuklama kararı verdiği belirtildi. Gündoğdu'nun avukatları, müvekkillerinin masumiyetine ve yakın zamanda özgürlüğüne kavuşacağına inandıklarını ifade etti.
Desteklemek, güç vermek için tüm okurlarımızı soL Haber'e abone olmaya davet ediyoruz.
Beş kişi tutuklandı
Gündoğdu'nun istifası, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmasının ardından geldi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Yasa Dışı Bahis ve Spor Suçları Bürosu tarafından yürütülen ve kamuoyunda "Hakemler dosyası" olarak anılan soruşturma kapsamında; "eziyet", "resmi belgede sahtecilik", "güveni kötüye kullanma" ve "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme" suçlarına ilişkin inceleme yürütülüyor.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan yedi kişiden MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun yanı sıra TFF Faal Hakemler Derneği Başkanı Ferdi Karadoruk, TFF Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği İstanbul İl Hakem Kurulu Başkanı Emre Kosif, eski MHK üyesi Yunus Yıldırım ve TFF Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği İstanbul Şubesi Teşkilat Sorumlusu Alican Sağlar tutuklandı. Eski MHK Başkan Vekili Ahmet Şahin ile MHK üyesi ve TFF Eğitim ve 4. Bölge Sorumlusu Sebahattin Şahin hakkında ise yurtdışı çıkış yasağı ve imza şeklinde adli kontrol tedbiri uygulandı.
MHK'de bir istifa daha
Gündoğdu'nun istifasından kısa süre önce MHK üyesi ve TFF Eğitim ile 4. Bölge Sorumlusu Sebahattin Şahin de görevinden ayrıldı.
Şahin, istifa dilekçesinde "Gördüğüm lüzum üzerine MHK üyeliğinden istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.
TFF ise yeni MHK'nin oluşturulmasına ilişkin çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Yeni kurul atanana kadar 6, 7 ve 8 Ekim'de oynanacak Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmalarının hakem atamalarının MHK Başkan Vekili Hikmet Öksüzoğlu ile kurul üyeleri Ali Zağlı, Kamil Abitoğlu, İbrahim Çınar ve Ziya Çetin tarafından yapılacağı bildirildi.
Soruşturmanın adli süreci ise devam ediyor.
soL'un dört kez sansürlenen X hesabını takip ederek yaygınlaştırabilirsiniz.
soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.