Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

TÜSİAD 1 Mayıs mesajında ücretlere dair tek söz söylemedi, diyalog, dijitalleşme falan dedi

Büyük patron örgütü, 1 Mayıs mesajında “İşçi-işveren-devlet arasındaki sosyal diyalog mekanizmasını inşa etmeliyiz” dedi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 01.05.2025 , 12:14 Güncelleme Tarihi: 01.05.2025 , 13:56

1 Mayıs İşçi Bayramı’nda patronlar örgütü TÜSİAD da bir açıklama yayımladı.

Türkiye işçi sınıfının tarihinin en ağır yoksullaşma ve sömürü koşullarından birini yaşadığı dönemde TÜSİAD, “diyalog” çağrısı yaptı.

Açıklamada “İnsana yakışır işler odağıyla kayıt dışılıkla mücadele etmek, iş sağlığı ve güvenliğini kararlılıkla sağlamak ve çocuk işçiliğini önlemek çağdaş bir çalışma hayatının vazgeçilmez unsurlarıdır. Bunun yanında dijitalleşme ile dönüşen çalışma hayatında eğitim ve istihdam arasındaki bağı güçlendirmeyi, çalışanların becerilerine sürekli kaynak ayırmayı, kadınların ve gençlerin istihdamını artırmayı önceliklendirmeliyiz. İşçi-işveren-devlet arasındaki sosyal diyalog mekanizmasını çözüm odaklı sürdürerek toplumsal dayanışmayı ve refahı güçlendiren bir çalışma ortamını hep birlikte inşa etmeliyiz” denildi.

İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü: Türkiye 1 Mayıs'a gidiyor

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.