Türk Tabipleri Birliği'nde çekişmeli seçim: İki grup saatler kala ittifak kurdu

İktidarın hedefindeki TTB yeni yönetimini belirliyor. Bu defa sağcı grubun kazanma ihtimali güçlendi. Bu sırada Tabip Odaları İnisiyatifi ve mevcut TTB yönetimi ortak liste çıkarma kararı aldı.

Haber Merkezi

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) yarın yapılacak seçimde yeni merkez konseyini belirlenecek.

65 tabip odasından 487 delegenin oy kullanacağı seçimlerde 3 grup aday oldu: Mevcut yönetimdeki Etkin-Demokratik TTB grubu, mevcut yönetime eleştirilerini açıklayan Tabip Odaları İnisiyatifi ve sağcıların birleşerek oluşturduğu Çağdaş Türk Hekimleri Birliği.

Ortak liste sinyali vermişlerdi

Kongrede bu kez sağcıların tek liste çıkarması dikkat çekmişti. Tabip Odaları İnisiyatifi adaylarından Alpay Azap, dün yaptığı açıklamada sağcı grubun kazanma ihtimaline karşı mevcut yönetim listesiyle birleşilebileceğine işaret etmişti:

"Tabip Odaları İnisiyatifi olarak TTB’nin önümüzdeki dönem ihtiyaçlarını karşılayacak bir tek liste olmasını çok önemsiyoruz. İlkeler ve hedefler zemininde bir ortaklaşmayı önemsiyoruz. Kendimizi ayrı bir grup olarak tanımlamıyoruz. TTB'nin farklı ve güçlü bir faaliyet yürütmesi gerektiği, tekrar hekimlerin ve toplumun gözünde sözünün ağırlığının olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu da ancak hekimlerle güçlü bağlar kurarak olabilir."

Etkin-Demokratik TTB grubu adaylarından Pınar Saip de "Bu umudumuzu hiç kaybetmiyoruz. Son ana kadar mümkün olduğunu ve bunun tarihsel bir sorumluluğumuz olduğunu biliyoruz. Çünkü iki farklı liste iktidar listesinin kazanmasına yol açabilir" demişti.

Yeni liste dengeli olacak

soL'un edindiği bilgiye göre, iki grup uzlaştı ve seçime ortak listeyle katılma kararı aldı. İttifak oluşturan iki grup yeni bir listede buluşacak. 

Görüşmeler seçim sürecinin başından bu yana sürüyordu. Son gün ortaklaşılan listede iki grubun adaylarına dengeli biçimde yer verileceği belirtiliyor.

Listede uzlaşılan yönetimse şöyle: TTB Başkanı Alpay Azap(İnisiyatif Grubu), İkinci Başkan Pınar Saip(Etkin-Demokratik Grubu), Genel Sekreter Önder Okay(Etkin-Demokratik Grubu).

Daha önce TMMOB’a bağlı Çevre Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası Ankara Şubesi ile Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi'nde seçimleri AKP-MHP destekli listeler kazanmıştı.