Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

TÜİK Nisan ayı enflasyon verilerini açıkladı

TÜİK'e göre Nisan ayı tüketici enflasyonu aylık yüzde 2,39, yıllık yüzde 43,68 oldu.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 03.05.2023 , 10:22 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) da Nisan ayına ilişkin enflasyon verisini açıkladı.

Buna göre tüketici fiyatları 2023 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 2,39, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 15,21, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 43,68 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 67,20 arttı.

TÜİK’e göre Nisan'da bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 13,82 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 66,62 ile sağlık oldu.

Ana harcama grupları itibarıyla 2023 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup yüzde -1,47 ile konut oldu. Buna karşılık, 2023 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 5,93 ile haberleşme oldu.

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) verilerine göre ise Nisan ayında enflasyon yüzde 4,86 arttı. Yıllık artış ise yüzde 105,19 olarak gerçekleşti. Yılın ilk çeyreğinde enflasyon oranı ise yüzde 29,27 oldu.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.