Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Trump'tan Erdoğan'a yeni misyon: 'Rusya-Ukrayna Savaşı’nı bitirebilir'

ABD Başkanı Trump, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya-Ukrayna Savaşı’nı bitirebileceğini öne sürdü.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 14.10.2025 , 11:20 Güncelleme Tarihi: 14.10.2025 , 11:22

ABD Başkanı Donald Trump, Mısır'daki barış zirvesinin ardından ülkesine dönerken uçakta gazetecilere açıklama yaptı.

Trump, gazetecilerden gelen "Bugünden sonra, diğer liderler, özellikle de Türkiye Cumhurbaşkanı, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın çözümüne yardımcı olabilirler mi?" sorusuna, "Erdoğan bunu yapabilir" yanıtını verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in "Erdoğan’a saygı duyduğunu" söyleyen Trump, Erdoğan’ın "savaşı bitirebilecek güçte olduğunu düşündüğünü" ifade etti.

Donald Trump yaptığı açıklamada, "Ben sadece güçlü liderlerle anlaşabilirim, zayıflarla değil. Erdoğan da bana karşı her zaman iyi olmuştur. Bilirsiniz, NATO'nun Erdoğan ile bir sorunu olduğunda, ki bu sık sık olur, beni arayıp onunla konuşmamı isterler. Ben de bu sorunları çözme konusunda hiç başarısız olmadım" dedi.

Gazze için de yardım istemişti

Trump, Gazze konusunda da Erdoğan'a bir misyon yüklemiş ve Hamas'ı silah bırakması için ikna etme konusunda ricada bulunmuştu. Erdoğan da, Trump’ın Gazze konusundaki planıyla ilgili kendilerinden Hamas’ı ikna için ricacı olduğunu, rica üzerine hemen harekete geçtiklerini söylemişti.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.