Sayfa yolu
Trump, Şara ile basın toplantısında açıkladı: 'Suriye terör listesinden çıkacak'
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 08.07.2026 , 18:22 Güncelleme Tarihi: 08.07.2026 , 18:23
Suriye'deki HTŞ rejiminin lideri Ahmed Şara, davetli olduğu NATO Zirvesi için Ankara'ya geldi.
İlk olarak ABD'nin Suriye ve Irak Özel Temsilcisi Tom Barrack başkanlığındaki ABD Kongresi üyelerinden oluşan heyetle görüştü.
Şara daha sonra ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geldi, ikili ortak basın toplantısı düzenledi.
Trump, Suriye'yi "teröre destek veren ülkeler listesinden" çıkaracağını açıkladı. HTŞ'nin Hizbullah'a karşı kullanılabileceğini vurgulayan Trump, şu ifadeleri kullandı:
Suriye'yi terör listesinden çıkaracağız çünkü artık orada bambaşka bir yönetim var.
Suriye tamamen yönünü değiştirdi. Ben çok da akıllı olmayan birinden miras almıştım görevi. Bu adam ülkeyi o kadar kötü yönetiyordu ki, 25 milyon kişinin ülkemize girmesine izin verdiler. Şu an Washington DC ülkenin en güvenli kentlerinden biri haline geldi.
İsrail ve Lübnan'da bir anlaşma yapıldı. İsrail'in askerleri Lübnan'ın güneyinden çekilecek.
Trump 'Suriye’nin başına ben getirdim' demişti
HTŞ lideri Şara için "Tek söyleyebileceğim, esasen benim oraya getirdiğim Suriye Cumhurbaşkanı olağanüstü bir iş çıkarıyor" diyen ABD Başkanı Donald Trump, NATO Zirvesi'nden günler önce yaptığı açıklamada Şara’nın "Hizbullah dosyasında etkili olabileceğini" savunmuştu. Trump, Şara ve Erdoğan’ın Suriye’de “iyi bir iş çıkardığını” söylemişti.
Trump, “Suriye’yi yöneten kişi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte iyi bir iş çıkardı. Ülkeyi yeniden bir araya getirdiler” demişti.
soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.