TKP'nin Ankara'dan ilk adayı Sincan'da yola çıktı: 'Emekçilerin yönettiği bir Sincan için...'

Türkiye Komünist Partisi yerel seçimlerde Ankara'daki ilk adayını duyurdu. TKP Sincan Belediye Başkan adayı Hüseyin Öztürk, "Rant musluklarını seçimin hemen ardından kapatacağız" dedi.

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi (TKP), Hatay-Defne, İstanbul-Kartal ve Kadıköy, Nevşehir-Hacıbektaş ve İzmir-Çiğli'nin ardından "Komünist Belediyecilik" toplantılarıyla belediye başkanı adaylarını açıklamaya devam ediyor.

Ankara'da Sincan Belediye Başkan adayı Hüseyin Öztürk, "Sincan seçeneksiz değil! Rantçılara karşı komünist belediyecilik için yola çıkıyoruz" çağrısıyla düzenlenen toplantıyla duyuruldu.

'Seçeneksiz ve çaresiz değiliz'

Etkinlikte ilk konuşmayı Türkiye Komünist Partisi Merkez Komite Üyesi Ali Ufuk Arikan yaptı.

Yurttaşların kötünün iyisine mahkum olmadığının altını çizen Arikan yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

"Bizler Ankara'da emekçileri iki sağcı aday arasında seçeneksiz bırakmayacağız. Bugün burada toplanan emekçiler, seçeneksiz olmadıklarını ve Ankara'da emekçilerin yan yana geleceği bir aday etrafında buluştular. TKP'nin Sincan'daki adayı olan Hüseyin Öztürk emekçi, hatta emekli olmasına rağmen hala çalışmak zorunda kalan Türkiye'deki milyonlarca emekçiyle aynı hayatı ve sorunları paylaşan biri. Bugün burada bir araya gelen irade Ankara'da kötünün iyisini seçmek zorunda olmadığımızı göstermek için buluştu. Bakın sokaklara, seçim ilanlarına, adaylara ya da duyurulara. İstiyorlar ki sağcılarda sağcı, patronlardan patron, gericilerden gerici beğenelim. Hangisi daha gerici ya da patron diyerek daha az olanını seçmek zorunda kalalım. Bunu kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Ankara'da emekçiler çaresiz değil. Emeğin ve eşitliğin adayları bugün itibariyle Ankara'da yola çıkıyor. İlk adayımızı Sincan'da duyurduk. Yarın da Etimesgut ilçesinde bir araya geleceğiz. Ankaralı emekçiler çaresiz değil.

'TKP dışındaki partilerin adayları cemaat ve tarikat destekçisi'

Sincan İşçi Evi'nde bir araya gelen emekçilere konuşan TKP Sincan Belediye Başkan adayı Hüseyin Öztürk, ilçedeki düzen partilerinin belediye başkan adaylarının hemen hemen hepsinin cemaat ve tarikat destekçisi isimler olduğunu vurguladı.

Öztürk konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Sincan'da çok önemli bir diğer başlığa daha değinmek istiyorum. TKP dışındaki partilerinin adaylarının tamamı cemaat ve tarikat destekçisi isimler, bazısı laiklik düşmanı ve şeriatçılık savunuyor, kimisi ise utangaç halde seyirci kalıyor bu duruma, en ufak bir itiraz dahi dile getiremiyor. Belediyenin kaynakları ve olanakları tarikat ve cemaatlere aktarılıyor, bu tarikatlar eliyle gençlerin, çocukların, kadınların hayatları karartılıyor. Biliyoruz, Sincan’da belediye taşınmazları tarikat ve cemaatlere peşkeş çekiliyor. 

'Rant musluklarını seçimin hemen ardından kapatacağız'

Bu tablo o kadar benimsenmiş durumdaki ana muhalefet burada oy almak için AKP’li, MHP’li aday bulmaya çalışıyor. Bu sorunun karşısına dikilmek bir yana, bu tablodan beslenmeye çalışıyor. Hayır, buna mecbur değiliz, biz varız, komünistler var. Tarikat ve cemaatlere peşkeş çekilen Sincan halkın tüm taşınmazlarını derhal halka kazandıracağız, rant musluklarını seçimin hemen ardından kapatacağız.

Biz komünistler emeği, eşitliği, özgürlüğü, kardeşliği temsil ediyoruz, gerçek memleket sevgisini temsil ediyoruz. Gelin bu seçimde birbirinin aynısı programlara sahip partiler yerine bu düzene meydan okuyan, emekçilerin Sincan’ında emekçilerin adayını desteklemek için sandığa gidin."

Aday tanıtım toplantısının ardından seçim bildirileri Sincan meydanında ve Sincan istasyonunda emekçilere ulaştırıldı.  Sincan İşçi Evi ve Sincan Ulubatlı Semt Evi gönüllüleri, 31 Mart gününe kadar Sincanlı emekçiler için bir dizi program hazırladıklarını ve ev ev, sokak sokak çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.