Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

TKP'li öğrenciler Marmara Üniversitesi’nde çete üyelerine geçit vermedi

Marmara Üniversitesi'nde 'Yeniden Cumhuriyet Kavgasına' çağrısı yapan TKP'li öğrenciler, kendilerini tehdit etmeye ve çalışmayı engellemeye çalışan çete üyelerini kampüsten uzaklaştırdı.

soL - İstanbul

Yayın Tarihi: 27.10.2022 , 20:48 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Bugün “Yeniden Cumhuriyet Kavgasına” çağrı için Göztepe Kampüsü önünde bir araya gelen TKP üyesi Marmara Üniversitesi öğrencileri Bizim Gazete’nin “Cumhuriyeti Bitirdiler. Yeniden Kuracağız” başlıklı sayısıyla gazete çalışması gerçekleştirdi. 

TKP’li öğrencilerin çalışması, kampüste bir grup çete üyesi tarafından engellenmeye çalışıldı. Öğrenciler, gazetelerini satmalarının engellenemeyeceğini söyledi ve tehditlere boyun eğmedi. Çeşitli iftiralarla öğrencileri tehdit etmeye ve çalışmayı engellemeye çalışan çete üyeleri TKP’li öğrenciler tarafından üniversiteden uzaklaştırıldı. 

Cumhuriyet haftasında Bizim Gazete’nin yeni sayısını sıra arkadaşlarına ulaştıran öğrenciler, çalışmalarının sonunda 28 Ekim Cuma günü saat 19.00’da Kadıköy İskele Meydanı’nda yapılacak olan TKP’nin Cumhuriyet eylemine çağrıda bulundu.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.