TKP'den 18 Mart mesajı: Çanakkale'yi yerli ve yabancı yağmacılara teslim etmeyeceğiz!

TKP Çanakkale İl Örgütünün yaptığı açıklamada “Memleketi yerli ve yabancı asalakların işgalinden kurtarmak, savaşları ve yağmacıları tarihe gömmek için mücadeleye çağırıyoruz" denildi.

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi Çanakkale İl Örgütü, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 109'uncu yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, 1915'teki Çanakkale savunmasının Osmanlı'nın çıkarları için değil, kendi yurtları için savaşan halkın direnişi olduğu vurgulandı. Bugünse kentin kaynaklarının yerli ve yabancı yağmacılara teslim edilmek istendiği hatırlatıldı.

"Yağmacılara geçit vermeyelim" diyen TKP, eşitlik, özgürlük ve kardeşlik mücadelesini yükseltmeye çağırdı.

Açıklamanın tamamı şöyle: 

"Bugün 18 Mart. Çanakkale’de emperyalist ordulara karşı kazanılan zaferin üzerinden 109 yıl geçti. 1914'te başlayan savaş, kimyasal silahların vahşice kullanıldığı, çocukların başlarına birer miğfer geçirilip ölmeye ve öldürmeye yollandığı, insanlığın kitleler halinde imha edildiği, kıtalara yayılmış ilk savaş oldu. Bu savaşın içerisindeki Çanakkale savunması ise, emperyalist paylaşım savaşına çaresizlik ve körlük içinde atılan Osmanlı'nın çıkarları için değil, kendi yurtları için canını verenlerin büyük direnişidir. Bugün barışa ve kardeşliğe her zamankinden daha aç olan insanlık, savaşlara ve yağmaya her zamankinden daha yatkın olan bir düzenle boğuşmaya devam ediyor. 

109 yıl sonra bugün Çanakkale çok uluslu şirketlere teslim ediliyor. Kentimizin ormanları, kıyıları, yeraltı ve yerüstü kaynakları hızla yerli ve yabancı yağmacıların eline geçiyor.

109 yıl sonra bu kez Çanakkale suları savaşın ve sömürünün yurtlarından kopardığı çocuklara mezar oluyor.
Bu yüzden emperyalistlere karşı kazanılan bu büyük zaferi anarken, memleketi yerli ve yabancı asalakların işgalinden kurtarmak, savaşları ve yağmacıları tarihe gömmek için tüm halkımızı örgütlenmeye; eşitlik, özgürlük ve kardeşlik mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz."