TKP laikliğe karşı işlenen suçlar dosyasının yedincisini yayımladı

TKP, Tarikatların Ensesindeyiz çalışması kapsamında her hafta laikliğe karşı işlenen suçlara yer vereceği dosya serisinin yeni sayısını yayımladı.

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi (TKP) bir süre önce başlattığı Tarikatların Ensesindeyiz çalışması kapsamında her hafta laikliğe karşı işlenen suçlara yer verdiği dosya yayımlanıyor.

"Laikliğe Karşı İşlenen Suçlar Dosya No: 7" bugün yayımlandı.

Açıklamada, "Yaşamımızın her alanını piyasacı ve gerici hamleleriyle kuşatanlar, dur durak bilmeden suç işlemeye devam ediyorlar. Sadece geçtiğimiz hafta içinde laikliğe karşı işledikleri suçların listesi, nasıl bir karanlıkla karşı karşıya olduğumuzu kanıtı" denildi.

Dosyada son bir hafta içinde laikliğe karşı işlenen suçlar şöyle sıralandı:

1. Milli Eğitim Bakanlığı “sivil toplum kuruluşları” adı altında tarikat ve cemaatlerle yaptığı protokollerle birlikte öğrencileri hedef almaya devam ediyor. MEB’in 2024-2028 dönemine yönelik yol haritasında, “Milli ve manevi değerleri önceleyen kurum ve kuruluşlarla işbirliğinin artırılması gerekir” denildi.

2. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) MEB’e bağlı okullarda ‘yarışma’ yapacağı öğrenildi. “Kitap Kurdu Projesi” kapsamında yapılacak olan ‘yarışmada’ ise ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri hedef alındı.

3. Diyanet İşleri Başkanlığı, Amasya’dan, Sakarya’ya, Bolu’dan Gümüşhane’ye, Bursa’dan Bingöl’e, Eskişehir’den Hakkari’ye kadar birçok kentte “Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı” düzenledi. Camilerde ve Kur’an kurslarında düzenlenen kamplarda, çocuklarla dini bilgiler ve değerler eğitimi adı altında etkinlikler yapıldı.

4. Din İşleri Yüksek Kurulu 2018 yılında, “Sol elle şeytanlar yemek yer” fetvası vermişti. Şimdi de Diyanet, 7-10 yaş grubu Kur’an kurslarında, yemeğin sağ elle yenilmesi gerektiğinin anlatılmasını isteyerek çocuklara bilim dışı öğretilerini dayatmaya hazırlanıyor.

5. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet Akademisi’nin mezuniyet töreninde “İslam’ın hayata dair kurallarının bütününü temsil eden şeriata düşmanlık, esasında dinin bizatihi kendisine husumettir” diyerek şeriatı savundu. Erdoğan ayrıca din görevlilerinin kendilerini camilerle ve Kur’an kurslarıyla sınırlamalarının asla düşünülemeyeceğini, gittikleri yerlerdeki çocukların din görevlilerine emanet olduğunu söyledi.

6. Nakşibendi tarikatıyla bağlantısı bilinen Server Yaşam Vakfı’nın düzenlediği “Haydi Çocuklar Camiye” projesi, Isparta İl Müftülüğü’yle birlikte yaşama geçirildi. Küçük çocuklar, işbirliğiyle camiye götürüldü.

7. MEB tarikatlara özel yönerge çıkardı. MEB’in ortaöğretim öğrencileri için hazırladığı yönergede, sosyal sorumluluk faaliyetlerinin “protokollerle işbirliği yapılan vakıf ve derneklerle” yürütülmesi istendi.

"Bu karanlığa boyun eğmeyeceğiz. Laikliğe karşı işlenen suçları açıklayacak ve her birinin takipçisi olacağız. Güzel ülkemizi karanlığa boğmaya çalışanların yakasına yapışacağız. Tarikatların Ensesindeyiz" denilen açıklamada, laikliğe karşı işlenen suçları ihbar etmek için [email protected] adresine ulaşma çağrısında bulunuldu.