TKP laikliğe karşı işlenen suçlar dosyasının altıncısını yayımladı

TKP, Tarikatların Ensesindeyiz çalışması kapsamında her hafta laikliğe karşı işlenen suçlara yer vereceği dosya serisinin yeni sayısını yayımladı.

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi (TKP) bir süre önce başlattığı Tarikatların Ensesindeyiz çalışması kapsamında her hafta laikliğe karşı işlenen suçlara yer verdiği dosya yayımlanıyor.

"Laikliğe Karşı İşlenen Suçlar Dosya No: 6" bugün yayımlandı.

Açıklamada, "Yaşamımızın her alanını piyasacı ve gerici hamleleriyle kuşatanlar, dur durak bilmeden suç işlemeye devam ediyorlar. Sadece geçtiğimiz hafta içinde laikliğe karşı işledikleri suçların listesi, nasıl bir karanlıkla karşı karşıya olduğumuzu kanıtı" ifadelerine yer verildi.

Dosyada son bir hafta içinde laikliğe karşı işlenen suçlar şöyle sıralandı:

1. Diyanet İşleri Başkanlığı, “değerler eğitimi” adı altında başlatacağı yeni projeyle daha fazla din görevlisini okullara sokmaya hazırlanıyor. 10 Şubat itibarıyla başlayacak projeyle ilkokul üç ve dördüncü sınıf öğrencileriyle lise ve üniversite öğrencileri, Diyanet gençlik hizmet mekanları veya camilerde bir araya gelecek. Öğrenciler, din görevlileri ile birlikte okullarda kendilerine verilen ev ödevlerini yapacak, farklı etkinliklere katılacak daha sonra da öğle namazı kılacak.

2. Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız, çocuk evliliklerinin Kur’an’a uygun olduğunu savunarak, “Evlilikle ilgili şeriatımız İslam’ın yaş haddi yoktur. Büluğ çağından önce de bir çocuk evlenebilir” dedi.

3. ÇEDES projesi kapsamında okullara manevi danışman adı altında imamların atanması sürecinin üniversiteler ayağı da genişliyor. Manevi danışmanlık ve rehberlik eğitimi için sertifika programı açan üniversiteler arasına son olarak Karabük Üniversitesi de eklendi. Üniversite tarafından gönderilen yazıda manevi danışmanlık ve rehberlik sertifika programı için eğitim düzenlendiği belirtildi.

4. Tarikat ve cemaatlere yakın vakıf ve derneklerle protokoller imzalamaya devam eden MEB, şimdi de Berat Albayrak’ın yöneticisi olduğu NUN Vakfı için harekete geçti. Vakıf okullarda bilgi yarışması düzenleyecek.

5. TÜGVA’nın İstanbul Kartal Şubesi’nin tarafından okullarda “Vakıf Okul” kapsamında etkinlikler düzenlendiği ortaya çıktı. Şubenin sosyal medya hesabında ise ilkokul öğrencileriyle etkinlik düzenlendiği, namaz kıldırıldığını gösteren görüntüler yer aldı.

6. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA), “Vakıf Okulu” adı altında öğrenciler tesettüre soktuğu, camiye götürdüğü, seminerler verdiği ortaya çıktı. BirGün‘den Deniz Güngör‘ün haberine göre; ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerini hedef alan proje kapsamında TÜGVA İstanbul Büyükçekmece Temsilciliği’nin sosyal medya hesabında “Ben Varım” projesinde ortaokul öğrencilerinin tesettüre sokulduğu öğrenildi.

"Bu karanlığa boyun eğmeyeceğiz. Laikliğe karşı işlenen suçları açıklayacak ve her birinin takipçisi olacağız. Güzel ülkemizi karanlığa boğmaya çalışanların yakasına yapışacağız. Tarikatların Ensesindeyiz" denilen açıklamada, laikliğe karşı işlenen suçları ihbar etmek için [email protected] adresine ulaşma çağrısında bulunuldu.