Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

TKP İzmir'den Basmane Çukuru'na pankart: 'CHP ve AKP ortaklığında patronlara peşkeş çekiliyor'

TKP İzmir İl Örgütü, “İzmir’in talanı için AKP’ye gerek yok… CHP yetiyor!” açıklamasının ardından Basmane Çukuru’na pankart astı. Pankartta, alanın CHP ve AKP ortaklığında patronlara peşkeş çekilmek istendiği vurgulanarak “İzin vermeyeceğiz” denildi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 31.01.2026 , 20:29

Türkiye Komünist Partisi (TKP) İzmir İl Örgütü, geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kamu alanlarının imar düzenlemeleriyle sermayeye açılmasına ve kentin talanına yönelik uygulamalarına ilişkin “İzmir’in Talanı için AKP’ye Gerek Yok... CHP Yetiyor!” başlıklı bir açıklama yayımlamıştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın “İzmir'in uzun yıllardır bekleyen sorunlarını çözeceğiz” sözlerinin anımsatıldığı açıklamada, İzmir’in başlıca kent sorunlarının yanı sıra, belediyeye ait olduğu hâlde mevzuata uygun olmayan bir biçimde özel şirkete devredildikten sonra TMSF ile imzalanacak protokol nedeniyle yeniden gündeme gelen “Basmane Çukuru”na da değinildi.

Açıklamanın devamında, “Sorun tespiti, nereden baktığınız ile ilgilidir. Patron gibi bakarsanız, sorunu öyle görür, patron gibi çözüm bulursunuz” sözleriyle, Tugay’ın bu sorunlara yönelik, kamu alanlarını sermayeye açan çözümleri ele alındı. Alanın belediyeye ait olduğu gerçeğinin üzerinin örtüldüğü vurgulanarak, “Sorun, bilirkişi raporu İzmir Büyükşehir Belediyesi lehineyken, dava sonucunda yaşanan tüm hukuksuzluklar ortaya çıkabilecek ve mülkiyetin tamamı İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne iade edilebilecekken, belediyenin davadan çekilmesidir” ifadeleri kullanıldı.

'Basmane de, İzmir de satılık değildir!'

TKP İzmir İl Örgütü, bugün de kamuoyunda “Basmane Çukuru” olarak bilinen alana pankart astı. Pankartta, alanın CHP ve AKP ortaklığında patronlara peşkeş çekilmek istendiği vurgulanarak, “İzin vermeyeceğiz” denildi.

Pankartın ardından TKP İzmir İl Örgütü'nden şu açıklama yapıldı:

"Halka ait olan ve yıllardır itibarsızlaştırmak için 'Basmane Çukuru' diye anılan alan, CHP–AKP ortaklığıyla patronlara peşkeş çekilmek isteniyor.

Cemil Tugay’a göre sorun, bu alana gökdelen dikilememesi, sonuç ise İzmir halkına ait bir alanın bilinçli biçimde patronlara devredilmesidir. Bilirkişi raporları belediye lehineyken davadan çekilen, AKP’nin kapısını çalıp patronların taleplerini toplayan bu anlayış, kentin merkezindeki kamusal alanı sermayeye teslim etmek istiyor.

Asıl sorun budur! Asıl sorun, kentin sermayeye peşkeş çekilmesidir! İzmir halkındır, sermayeye teslim edilemez! Basmane de, İzmir de satılık değildir!"

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.