TKP Genel Sekreteri Okuyan: Kim vefasız, kim vicdansız, kim şantajcı açıkça görülüyor

TKP Genel Sekreteri Okuyan, Erdoğan'ın şeriat karşıtlarına sataştığı konuşmasıyla Hatay'a hizmet götürmediklerini itiraf ettiği açıklamasının birbirini tamamladığını belirtti.

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Sekreteri Kemal Okuyan, Erdoğan'ın Hatay'da İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısında yaptığı konuşmaya dair değerlendirmelerde bulundu.

X hesabından yaptığı değerlendirmede Erdoğan'ın daha önce de şeriat karşıtlarına dair yaptığı değerlendirmeleri anımsatan Okuyan "Erdoğan’ın şeriat karşıtlarına sataştığı konuşmasıyla 'Hatay’a hizmet götürmedik' açıklaması birbirini çok güzel tamamlıyor. Eşitlik mücadelesi ile laiklik mücadelesi arasındaki ilişki zorlama değildir. Bir ülke dinsel kurallarla yönetiliyorsa orada eşitsizlikler meşrudur." dedi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Kemal Okuyan “O zaman burada devlet hiçbir şey yapmıyor dediğimizde ‘vay vefasızlar’ diye ortalığı yıkmışlardı. Kim vefasız, kim vicdansız, kim şantajcı açıkça görülüyor." dedi. Değerlendirmenin tamamı şu şekilde:

Erdoğan’ın ‘Hatay’ı ortada bıraktık’ diye açıklama yapmasına hiç gerek yoktu. Bunu zaten biliyorduk. 6 Şubat depremi bildiğimizi bir kez daha acı bir biçimde teyit etti. O zaman ‘burada devlet hiçbir şey yapmıyor’ dediğimizde ‘vay vefasızlar’diye ortalığı yıkmışlardı. Kim vefasız, kim vicdansız, kim şantajcı açıkça görülüyor. Tarih, AKP’nin notunu çoktan verdi. Yurttaşlarımızın ise tarihin sınavından geçer not alması için büyük fırsattır bu. ‘Bana oy vermezseniz, hizmet yok’ diyenlere oy vermeyen bir toplum, bir halk yücelir. Özgüven kazanır. Diğer türlü, şantaja boyun eğerse, hizmet filan hikaye, kazık yemekten kurtulamaz.”