TKP Elmadağ’da adaylarını tanıttı: 'Kâr amacı gütmeyen yaklaşım komünist belediyecilikle mümkün'

Ankara Elmadağ'da TKP'nin adaylarının tanıtıldığı toplantıda konuşan MYK Üyesi Aydemir Güler kâr amacı gütmeyen yaklaşımın ancak komünist belediyecilikle mümkün olduğunu söyledi.

Haber Merkezi

Ankara’nın Elmadağ İlçesine bağlı Hasanoğlan beldesinde yapılan etkinlikte partinin Elmadağ Belediye Başkanı ve Belediye Meclis üyesi adayları tanıtıldı. 

Etkinlikte ilk söz alan TKP MYK üyesi Aydemir Güler, düzen partilerinin arasında sürekli adayların üzerinden tartışma yürütüldüğünü belirterek asıl paylaşamadıklarının yağmalama peşinde oldukları ülke olduğunu söyledi. Belediyeciliğin kâra dönüştürüldüğünü ve halk için üretilmesi gereken hizmetler kâr kapısı olarak düşünüldüğünü belirtti. Belediyelerin düzen partileri elinde birer şirkete dönüştüğünü vurgulayan Güler, düzen siyasetinin bu rantın kime gideceği kavgasını yaptığını belirtti. 

'Ülkede değişim isteyenlerin sesi güçlü çıkmalı'

TKP’nin bulunmadığı bir tabloda buna müdahale edilmemiş olacağını belirten Güler, emekçi halkın beraberce ördüğü dayanışma içinde, kâr amacı gütmeyen yaklaşımın ancak komünist belediyecilikle mümkün olduğunu söyledi. Patron sınıfının son yaşanan İliç katliamında daha cenazeler bulunmadan yeni altın arama lisansı verdiğini belirten Güler, yerel seçimlerde verilecek oyların ülke siyasetinden kopuk olmadığını söyledi. 31 Mart günü bu ülkede değişim isteyenlerin sesinin güçlü çıkması gerektiğini belirten Aydemir Güler her öznenin her özneyle kapalı kapılar ardında kirli pazarlıklar içinde olduğunu söyledi. TKP’nin ilkeli ittifaklara kapalı olmadığının Ovacık, Dersim ve Kadıköy örnekleriyle ortada olduğunu belirten Güler, pazarlıkların kamuoyuna açık, şeffaf ve ilkeli şekilde yapılması konusunda da partinin örnek olduğunu belirtti. Düzen partileriyle asla ittifak peşinde olmayacaklarını belirten Güler, yerel seçimlerde TKP adayının desteklenmesi ve örgütlenme çağrısı yaparak konuşmasını sonlandırdı.

'Hasanoğlan Yüksek Köy Enstitüsü'ne ait kampüs ayağa kaldırılacak'

Daha sonra söz alan Belediye Meclis üyesi adayı Muzaffer Tokluoğlu ise bölgedeki tarım ve hayvancılığın gelişmesi için hazırlanan programlarına dikkat çekti. Bölgedeki Hasanoğlan Yüksek Köy Enstitüsü'nün karşı-devrimci güçler tarafından kapatılıp atıl hale getirilmesinden sonra bilerek virane durumda bırakıldığını hatırlatan Tokluoğlu, kendi iktidarlarında enstitüye ait kampüsün ayağa kaldırılacağını ve müze, kütüphane, tiyatro salonu içeren bir kültür merkezine dönüştürüleceğini vurguladı.

'Piyasa ve rant kader olmaktan çıkacak'

Son olarak söz alan TKP Elmadağ Belediye Başkan adayı Raşit Seymen, emekçi halkın kötünün iyisini seçmekten kurtarılacağını, piyasa ve rantın kader olmaktan çıkarılacağını belirtti. Komünist belediyecilik ilkeleriyle belediye kapılarının halka açılacağını ve belediye bütçesinin Sayıştay raporlarıyla eşgüdüm halinde her üç ayda bir halkla paylaşılacağını söyledi. TKP’nin mahallelerde kuracağı yerel meclisler eliyle emekçi halkın örgütlenmesini güçlendireceğini söyleyen Seymen, Elmadağ’ın kreş sorunu olmayan, ulaşım sorununu aşmış barınma-ısınma-eğitim güçlüklerinin sorun olmadığı bir yer haline gelmesinin TKP ile mümkün olduğunu belirtti. TKP yönetiminde belediyedeki taşeron işçiliğine son verileceğini söyleyen Seymen, ilçenin otogar ihtiyacının, kolektif üretim kooperatiflerinin ancak TKP ile sağlanacağını vurguladı. 

Etkinlik yerel sanatçıların müzik dinletisiyle sona erdi.