Oğuz Murat Aci’nin yaşamını yitirdiği kazayla ilgili dosyada müşteki olarak bulunan eşi Şükriye Aci ve kazada yaralanan 4 müşteki hem Timur Cihantimur hem de Eylem Tok hakkındaki şikayetinden vazgeçtiğine dair bir dilekçe sundu.
Haber Merkezi
Oğuz Murat Aci’nin yaşamını yitirdiği kazayla ilgili dosyada müşteki olarak bulunan eşi Şükriye Aci ve kazada yaralanan 4 müşteki hem Timur Cihantimur hem de Eylem Tok hakkındaki şikayetinden vazgeçtiğine dair bir dilekçe sundu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmayla ilgili gelişmeyi EkolTV aktardı. Buna göre; Aci’nin dosyada müşteki olarak bulunan eşi Şükriye Aci ve kazada yaralanan 4 müşteki hem Timur Cihantimur hem de Eylem Tok hakkındaki şikayetinden vazgeçtiğine dair bir dilekçe sundu. Müştekilerin sunduğu dilekçede, “Maddi ve manevi zararımız giderilmiştir” ifadesi dikkat çekti.
Baba Özer Aci’den gelin Şükriye Aci’ye tepki
Oğuz Murat Aci’nin acılı babası Özer Aci, Ekol TV Ana Haber Bülteni’ne bağlanarak gelini Şükriye Aci’ye tepki gösterdi.
Aci, “Haberim yoktu. Davamdan vazgeçmedim. Davama devam ediyorum. Ne söylediysem arkasındayım” ifadeleriyle şikayetini geri çekmeyeceğini vurguladı.
Kendisiyle bağlantı kurulmadığını söyleyen Özer Aci, “Herkes kendi bacağından asılır. Hiçbir zaman davamdan vazgeçeceğim demiyorum. Kırmızı çizgim davamdır. İstanbul’u verseler neyleyeyim. Benim oğlumun kanından beslenirseler zehir zıkkım olsun. Kim beslenirse” diye konuştu.
Sözlerini sürdüren Özer Aci, “Yayın esnasında kulak misafiri oldum: Şükriye Hanım zor günler geçirmiş. Bugün bir devlet memuru kaç para maaş alıyor? Devlet memurundan daha fazla ücret aldığını ispat edeceğim. Havuzlu bir villayı bırakıp babasının evinde yaşamaya başladı. Ne zaman maddi olarak zorluk yaşamışlar açıklama yapmalarını istiyorum bana” ifadeleriyle gelini Şükriye Aci’ye tepki gösterdi.
Özer Aci, “Benim oğlum o 4 yaralıya siper olduğu için şu an hayatta değil. Oğlumu geri getirebilecek maddi manevi karşılık var mıdır acaba? En ağır cezayı almalarını bekliyorum. Örnek ceza olacak. Birileri alçaklık, şerefsizlik yapmışsa ben yapmayacağım evladıma. Ben ortaya çıkaracağım: 2024’ün 10. aylarında şu anki mevcut avukatın aracılığıyla rakamlar telaffuz edildi. Benim oğlumun kanını kaça sattılar, çıksınlar açıklama yapsınlar. Yazıklar olsun” ifadeleriyle davadan vazgeçilmesi için görüşmelerin 2024 yılında yapılmaya başlandığını ileri sürdü.
Ne olmuştu?
1 Mart 2024’te arızalanan ATV'yi yol kenarına çeken bir gruba otomobil çarpmıştı. Yaralanan 5 kişiden Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti. Kazaya neden olan 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü Timur Cihantimur'un annesi Eylem Tok, oğlunu önce Mısır'a, ardından da ABD'ye kaçırmıştı.
Yürütülen soruşturma kapsamında Timur Cihantimur ve anne Eylem Tok’un yurtdışına kaçmasını sağladığı iddiasıyla Bülent Cihantimur’un şirket çalışanı olan Ayşe Ceren Saltoğlu bir süre tutuklu kalmıştı.
Şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakı, Adalet Bakanlığınca ABD yetkili makamlarına iletilmiş, Florida federal mahkemenin kararı üzerine Cihantimur ve Tok, 14 Haziran'da Boston'da polis tarafından yakalanmıştı.
18 Haziran'da mahkemeye çıkarılan anne oğulun tutukluluk hallerinin devamına karar verilmişti.