THK Başkanı: Uçakları kaldırmamız için 4 milyon dolarlık bir yatırım yapmamız lazım

THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, yangında kullanılmayan THK uçaklarına ilişkin 'Uçakları kaldırmamız için 4 milyon dolarlık bir yatırım yapmamız lazım' dedi.

Haber Merkezi

THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, yangına müdahalede kullanılmayan uçaklara ilişkin Sabah'a konuştu.

"Ekipler Kanada'dan gelip bu uçaklara baktılar. Bir takım parçaların standart dışı olduğunu tespit ettiler. Onları tamamlamaya çalıştık. Bu uçaklarımızı 2020-2021 ihalelerinde kullanamadık" diyen Aşçı, "Uçakları kaldırmamız için 4 milyon dolarlık bir yatırım yapmamız lazım. Türk Hava Kurumu'nun yangın tecrübesini kullanmak için Rusya'dan uçak kiraladık" ifadesini kullandı.  

Şu anda Rusya'dan kiralanan uçaklarla birlikte yine tamamı kiralık 20 hava aracı ile Türkiye genelinde devam eden yangınlara müdahalede bulunduklarını belirten Aşçı, "Şu anda 3 adet Beriev BE-200, 10 bin litre kapasiteli amfibik yangın söndürme uçağı, 15 adet Mi-8, 2 bin 500 litre kapasiteli genel maksat helikopteri, 2 adet genel maksat yangın söndürme CH-47 Chinook 7 bin 500 litre kapasiteli helikopterler ile Manavgat dahil ülkemizin her bölgesinde devam eden yangınlara ara vermeden müdahalede bulunmaktayız" dedi.