Tema Koleji patronu ve oğullarından öğretmenlere planlı saldırı: Randevu verip darp ettiler

Özel Tema Koleji patronu, mali haklarıyla ilgili görüşme yapmak için MEB’e bağlı öğretmenevine çağırdığı öğretmenlere saldırdı. Eğitim emekçileri, Malik Erdoğan ve oğullarınca darp edildi.

Haber Merkezi

Kastamonu’daki kampüsünü kapatma kararı alan Tema Koleji’nin patronu Malik Erdoğan mali haklarıyla ilgili görüşmeye çağırdığı öğretmenlere iki oğluyla birlikte saldırdı.

Malik Erdoğan ve oğulları Erdem Erdoğan ile Onur Erdoğan tarafından darp edilen öğretmenler şikayetçi oldu.

Olaya ilişkin görüntüler de cep telefonlarınca kaydedildi.

Saldırının Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Doğa Köyü Öğretmenevi’nde gerçekleşmesi dikkat çekti.

Darp edilen öğretmenler olayın planlı ve organize biçimde gerçekleştirildiğini, olay öncesinde görüşme ortamının güvenli olmadığını İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine de ilettiklerini belirtti.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ve bakanlığın tüm yetkilileri ile Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu saldırı karşısında derhal adım atmak zorunda olduğunu, Malik Erdoğan ile oğullarının MEB’in öğretmenlerin temsilcisi olarak doğrudan müdahil ve davacı olduğu bir süreçte yargılanması gerektiğini bildirdi.

Sendikadan yapılan açıklamada Kastamonu’daki kampüsünü kapatma kararı alan Özel Tema Koleji yöneticilerinin öğretmenlerinin mali haklarıyla ilgili görüşmeler yapacakları yönündeki açıklamaları sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Doğa Köyü Öğretmenevi’nde öğretmenlere randevu verdikleri belirtildi.

Öğretmenler görüşme yerinin güvenli olmadığını İl Milli Eğitim'e bildirmişti

Tema Koleji patronu ve oğullarının görüşmeye gelen öğretmenlere saldırarak öğretmenleri darp ettiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Darp edilen öğretmenler, bu olayın planlı ve organize biçimde gerçekleştirildiğini, görüşmeye avukatlarıyla katılmalarının şüpheliler tarafından kabul edilmediğini, kendilerini psikolojik açıdan ve güvenlik açısından istismar edilecekleri bir ortama davet edildiklerini, bu olay öncesinde görüşme ortamının güvenli olmadığını İl Millî Eğitim Müdürlüğü yetkililerine ilettiklerini belirtti.”

MEB öğretmenlerin temsilcisi olarak davaya müdahil olmalı

Darp edilen mağdur öğretmenlerin şikayetleri üzerine olayın adli mercilere ulaştığı kaydedilen açıklamada Meclis’e sunulan yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifine özelde çalışan öğretmenin yaşadığı şiddete karşılık devlet memuru statüsünde olacağı maddesinin eklendiği hatırlatıldı.

Sendikanın açıklamasında “Milli Eğitim Bakanlığı, Sayın Bakan Yusuf Tekin, Bakanlığın tüm yetkilileri ve olayla doğrudan bağlantılı Kastamonu İl Millî Eğitim Müdürlüğü,  bu aşağılık, iğrenç saldırı karşısında, zaman yitirmeden, derhal adım atmak zorundadır. Yüz binlerce eğitim emekçisi, bu aşağılık saldırı karşısında MEB’in korumasında olup olmadığını atılacak adımların somutluğu ve hızı ile anlayacaktır” denildi.

'Malik Erdoğan ve oğullarının eğitim kurumu yönetme hakları ellerinden alınmalı'

İki oğluyla birlikte öğretmenleri darp eden Tema Koleji patronu Malik Erdoğan.

Açıklamada Malik Erdoğan ve oğulları Erdem Erdoğan ile Onur Erdoğan’ın Bakanlığın öğretmenlerin temsilcisi olarak doğrudan müdahil ve davacı olduğu bir süreçte yargılanması ve eğitim kurumu yönetme haklarının ellerinden alınması gerektiği vurgulandı.

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Tema Koleji patronu ve oğullarının, öğretmenlere saldırarak darp etmelerinin kabul edilemez bir durum olduğunu belirtti.

ÖMK'de özel okul öğretmenlerine yer verilmemesi endişe verici

Özbay “Bu menfur saldırıyı en şiddetli biçimde kınıyor, öğretmenlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gerekli tüm hukuki ve idari adımların atılmasını bekliyoruz. Ayrıca, bu olay vesilesiyle bir kez daha, öğretmenlerimizin haklarının korunmasının ve güvenliklerinin sağlanmasının ne kadar hayati öneme sahip olduğunu vurgulamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinde, özel sektör öğretmenlerinin haklarına yer verilmemesini, yaşanan bu olay ışığında daha da endişe verici bulduklarını kaydeden Özbay “Milli Eğitim Bakanlığı'nı, özel sektör öğretmenlerinin haklarını güvence altına alacak düzenlemeleri acilen yapmaya davet ediyoruz. Eğitim emekçilerinin güvenli ve adil çalışma koşullarına sahip olmaları en temel haklarıdır. Bu hakların korunması ve geliştirilmesi için tüm yetkilileri sorumluluk almaya çağırıyoruz” diye belirtti.