Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Suriye’nin uyduruk büyüme rakamlarına Şara’nın babası bile tepki gösterdi: ‘10 kat abartılı olabilir’

Şam yönetimi, ülkenin milli gelirinin geçen yıl “yüzde 30-35” arttığını ilan etti. Ahmed Şara’nın babası Hüseyin Şara bile tabloya “abartılı” diye tepki gösterdi.

Colani, nam-diğer Ahmet Şara'nın babası Hüseyin Şara

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 25.03.2026 , 12:32

Suriye’de iktidara gelen, seçim olmayan seçimler ve batı liderleriyle verilen görüntüler üzerinden “devlet” imajı çizmeye yeltenen ama onu da pek beceremeyen HTŞ iktidarının açıkladığı ekonomik büyüme istatistikleri, alay konusu oldu.

Suriye’nin başındaki Ahmed Şara, 19 Mart Perşembe günü ülkenin ekonomik göstergeleri ve bütçe planlamasına ilişkin yaptığı açıklamada, 2025’te Suriye’nin gayri safi yurtiçi hasılasının “yüzde 30-35 civarında büyüdüğünü” öne sürdü.

Açıklama, o günden beri Suriye’de HTŞ’ye yakın çevrelerce dahi eleştiriliyordu.

Suriye’ye dair ekonomik büyüme tahmininde bulunan tek kurum Dünya Bankası’ydı. DB, geçen yılın ortasında, 2025 için Suriye’nin büyümesine dair tahminini yüzde 1 olarak açıklamıştı.

Bizzat Suriye Maliye Bakanlığı’ndan bir yetkili, Syria Report sitesine yaptığı isimsiz açıklamada, bakanlıklarının hesabının yüzde 5 civarında olduğunu söyledi.

Şam yönetiminin uydurma istatistiğine son darbe, Ahmed Şara’nın babasından geldi.

Hüseyin Şara, Zaman el Vasıl sitesinde yayımlanan değerlendirmesinde “Açıklanan büyüme oranları ‘abartılı’ olabilir” dedi ve Suriye’deki ekonomik büyümenin yüzde 3,5’i aşmadığı kanaatini dile getirdi.

Baba Şara, “Cumhurbaşkanı” oğlunun “Yıl sonunda GSYİH 60 milyar doları bulacak” açıklamasına da doğrudan karşı çıkarak, “Gelen yatırımların sonuç vermesi yıllar alacağı için, net GSYİH'nin bu yılın sonunda 60 milyar dolara ulaşması mümkün değildir” dedi.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.