Sayfa yolu
'Suriyelilerin ruhsatlarını hukuksuzca iptal ettim' demişti: Tanju Özcan hakkında soruşturma
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 05.01.2025 , 17:29
CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentteki Suriyeli göçmenlere karşı aldığı kararların ve hayata geçirdiği uygulamaların hukuksuz olduğunu itiraf etti.
Özcan'ın açıklamalarının ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Özcan hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.
'Hukuksuzdu' itirafı
Fatih Altaylı'nın programına konuk olan Tanju Özcan'ın gündemlerinden biri de Bolu'daki Suriyeli göçmenler oldu.
"Suriyelilerin devletten yeterince yardım aldıklarını ve bu nedenle belediye bütçesinden tek kuruş yardım yapmadığını" söyleyen Özcan, sözlerine şöyle devam etti:
"Tabelaları bir gecede kaldırdım, ruhsatlarını da hukuksuz bir şekilde iptal ettim. O zamanki güçle dava da açamadılar. Şu an Bolu'da bir tane Arapça tabela yok."
Özcan, "Yaptığınız işler hukuksuz muydu?" sorusuna ise şöyle cevap verdi:
"Hukuksuzdu. İdari yargıya gitselerdi belki kazanırlardı ama siyasette en güçlü olduğunuz zaman yeni seçildiğiniz zamandır. Bu bir şok dalgası yarattı anlayamadılar ne olduğunu. Yeterince gidiş olmadığını görünce, yine kendim hukukçuyum, nikah ücretlerine, sularına zam yaptım. Bu da yasal değildi. Bunun da idari mahkemeden döneceğini biliyordum. Tarife yürürlüğe girmeden döndü zaten."
Bakan Tunç duyurdu: Soruşturma başlatıldı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Özcan hakkında, Suriyeli göçmenlerle ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle soruşturma başlatıldığını açıkladı.
Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada "Bolu Belediye Başkanı hakkında ülkemizdeki Suriyelilerle ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.
