Süleyman Soylu: Kimse 15 Temmuz'dan nasıl çıktığımızı sormuyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Kimse 15 Temmuz'dan nasıl çıktığımızı sormuyor' derken, Emniyet'ten binlerce kişiyi Cemaat bağlantısı nedeniyle attıklarını söyledi.

Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, emniyette atama ve görevlendirmelere ilişkin değişiklikler içeren düzenlemeye ilişkin konuştu.

"Arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmeler ve bu çerçevede daha neler yapılabilir diye konuşulduğunda şöyle bir şey daha ortaya çıktı, doğuyu bir bölge, batıyı bir bölge olabilecek şekilde çalışmanın Emniyet Genel Müdürümüz, ilgili arkadaşlarımız tarafından yapılması hususunda karara vardık" diyen Soylu, "Yine ihtiyaca yönelik yerlere elbette ki tayinler yapılacak. Çünkü bazı illere gidilmekten imtina ediliyor ama oraların güvenliği de bizim sorumluluğumuz içerisinde. Bütün bunu sağlayabilecek bir adımı da inşallah atacağımızı düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

"Kimse 15 Temmuz'dan nasıl çıktığımızı sormuyor" diyen Soylu, şöyle devam etti:

"15 Temmuz'da polisin büyük kahramanlığını, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizle beraber ve 273 bin civarında polis vardı. FETÖ'ye mensup olanları hem bu teşkilattan söküp atmak suretiyle 230 binin altına kadar gelindi. O dönemlerde ekstra başka işimiz daha vardı, FETÖ'yle mücadele. Bütün operasyonel birimlerimizin neredeyse büyük bölümü mücadelesini FETÖ'yle mücadeleye sevk etmişlerdi."