Sayfa yolu
soL TV Haber Bülteni yayında: AKP'de 'KAAN' çatlağı
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 29.09.2025 , 22:05 Güncelleme Tarihi: 30.09.2025 , 10:13
soL TV yeni yayın döneminde dünyanın ve Türkiye'nin gündemine farklı bakışıyla hafta içi her gün saat 20.00’de haber bülteniyle ekranlarda yerini alıyor.
Bugün yayınlanan soL TV haber bülteninde öne çıkan başlıklar şöyle:
AKP'de 'Kaan' çatlağı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, yerli ve milli savaş uçağı olarak tanıtılan Kaan'la ilgili açıklamaları AKP'yi ikiye böldü. ABD'nin CAATSA yaptırımlarının müttefiklik ruhuyla bağdaşmadığını savunan Fidan "Amerikan motoru lazım" dedi. Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün "Yerli motor yolda" yanıtını verdi.
Filistin'e manda idaresi şekilleniyor
ABD'nin 21 maddelik Gazze planı ortaya çıktı. Soykırım ortağı iki devletin hazıladığı planda İsrail'in sömürgeleştirme faaliyetini hızlandırdığı Batı Şeria ve Doğu Kudüs konusuna hiç değinilmezken Filistin halkı için kurumsallaşmış esaret ve daha derin bir yoksulluktan başka bir şey öngörülmüyor.
Ciner'in karanlık yükselişi
Kara para, kaçakçılık, rüşvet ve usulsüzlükle maden tekelliğinden medyaya... Turgay Ciner. AKP ile büyüyen, bir zamanlar AKP'nin en gözde patronlarından. Ciner'in karanlık yükselişi iktidar bloku içerisindeki kavgayla son buldu. Can Holding hakkında başlatılan kara para soruşturması Ciner grubuna da uzandı. Şirketlerine el kondu, 12 yöneticisi gözaltına alındı. Yurtdışında olduğu belirtilen Turgay Ciner hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Geçen yıl medya grubunu Can Holding'e satan Turgay Ciner bu satış sayesinde kara para aklamakla suçlanıyor.
soL TV Haber Bülteni'nin tamamını izlemek için:
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.