Sayfa yolu
soL Bakış'ta bugün: 7 Haziran'dan bu yana barış süreci
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 18.11.2020 , 20:05 Güncelleme Tarihi: 18.11.2020 , 20:15
HDP, 7 Haziran seçimlerinden bu yana iktidarın ağır saldırısı altında. Binlerce üyesi tutuklu, neredeyse kazandığı bütün belediyelere el konuldu. Parti yöneticileri görevlerinden el çektirilen belediye başkanları cezaevlerinde bir türlü başlamayan yargı sürecini bekliyor.
Bütün bunlar "çözüm süreci" adı verilen bir yaklaşımın rafa kaldırılması ile yakından ilgili. Ama o sürecin nasıl ve neden rafa kaldırıldığı hâlâ karanlıkta.
O karanlığı yırtan ilk açıklama hapisteki Selahattin Demirtaş'tan gelmişti. İkincisi geçen hafta partinin eski milletvekili ve belediye başkanı siyasi göçmen Osman Baydemir tarafından yapıldı.
soL Bakış o iki açıklamanın izini sürdü.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.

