Sinan Oğan: Seçimin ikinci turu için iddialıyız

Sinan Oğan, 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalacağını öngördüklerini belirterek, 'Seçimin ikinci turu için iddialı olduğumuzu söyleyeyim' dedi.

Haber Merkezi

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, gerekli 100 bin imzaya ulaşarak resmi statüye sahip cumhurbaşkanı adayı olduğunu belirtti.

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı dışında bir seçenek olmak amacıyla yola çıktıklarını dile getiren Oğan, "Bu süreç içerisinde temiz bir dil kullanacağız. Bizim derdimiz kişilerle olmayacak. Türkiye kamplaştırıcı, kutuplaştırıcı dilden yoruldu. Türkiye adalete hiç olmadığı kadar ihtiyaç duyuyor. Türkiye, seviyeli siyasete hiç olmadığı kadar ihtiyaç duyuyor" diye konuştu.

'Seçim ikinci tura kalacak'

Oğan, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı seçiminde ikinci tura kalmamanız durumunda kimi destekleyeceksiniz?" sorusuna Oğan, şu karşılığı verdi:

"Şimdiden önümüze olmayan kamuoyu araştırmalarını koymayın lütfen. Biz sahadayız ve görüyoruz ki sahanın en iddiaları adaylarından biri biziz. Seçim ikinci tura kalacak, biz bunu öngörüyoruz. Bu dörtlü yarışın birinci turda bitme ihtimali çok yüksek değil. Seçimin ikinci turu için iddialı olduğumuzu söyleyeyim. Varsayalım biz olmadık, o zaman ne yapacağız, o günkü kadrolara bakacağız, millilik durumuna, yetkinlik durumuna bakacağız. Terörle iltisak ve terörden medet durumuna bakacağız. Tabii ki ortak akılla karar vereceğiz." (AA)