Silvan'da kayyum, belediye binalarını Bilal Erdoğan'ın TÜGVA'sına tahsis etti

Diyarbakır'ın Silvan Belediyesine kayyum olarak atanan kaymakam Öztürk’ün eski belediye binasını 5 yıllığına TÜGVA'ya tahsis ettiği iddia edildi.

Haber Merkezi

CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, Silvan Belediyesine kayyum olarak atanan kaymakam Murat Öztürk'ün, belediyeye ait olan Dr. Zeki Tanrıkulu Halk Kütüphanesi ve Meya Kadın Danışma ve Dayanışma merkezi olarak kullanılan eski belediye binasını 5 yıllığına AKP'ye yakınlığıyla bilinen TÜGVA'ya tahsis ettiğini iddia etti.

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre, TÜGVA yöneticisinin AKP'nin ilçe yönetiminde olduğunu ifade eden CHP Diyarbakır il Başkanı Gönül Özel, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Silvan Belediyesine ait olan ve Kütüphane ve Kadın Merkezi olarak kullanılan eski belediye binası, kayyum Murat Öztürk tarafından 5 yıllığına AKP'ye yakınlığıyla biline TÜGVA'ya tahsis edildi. Zaten TÜGVA'nın yöneticisi de daha önce AKP'nin ilçe gençlik kolları başkanı ve şuanda ilçe yönetim kurulu üyesidir. Şu anda TÜGVA'nın tabelası daha asılmamış ancak AKP'nin gençlik örgütü şuanda belediyeye ait yeri kullanmaya başladı.

Kütüphane ve Kadın Merkezi olarak kullanılan bir yerin kapatılarak TÜGVA'ta tahsis edilmesi çok yanlış bir harekettir. Sosyal belediyeciliğin en önemli hizmetlerinden biri olan eğitim ve kadınlara yönelik çalışmaların yapıldığı bir yerin kapatılması sözün bittiği yerdir. CHP olarak kayyumun bir an önce bu yanlıştan dönmesi ve o binayı tekrar Kütüphane ve Kadın Merkezi olarak hizmete açılması çağrısında bulunuyoruz.”