Sıla Şentürk davası görüldü: 'Pişmanım' demedi

16 yaşındaki Sıla Şentürk, Hüseyin Can Gökçek tarafından katledilmişti. Bugün davanın ilk duruşması yapıldı.

Yavuz Karamahmutoğlu

Şubat ayında katledilen 16 yaşındaki Sıla Şentürk'ün davasının ilk duruşması bugün görüldü. Davaya Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatlarından Hande Gündoğdu katıldı. 

Duruşmada Hüseyin Can Gökçek iki saate yakın süren bir savunma yaptı. Savunmasının yarıdan fazlasında, Sıla’nın ailesini suçlayan Gökçek, “hayalleri olan bir gençtim” dedi.

Gökçek mahkeme başkanının “pişman mısın” sorusuna “pişman olsam ne değişir” yanıtını verdi, “pişmanım” demedi.

Ailenin avukatı Gündoğdu "Fail 'Sıla bana saldırdı çıkan arbedede öldürdüm' diyor ama kendisinde hiçbir darp, cebir izi yahut kesi olmadığı hekim raporuyla sabit. Fail Giresun’a gelmeden bıçak satın alıyor ve Giresun’a otobüs ile geliyor. Google’da 'uçağa bıçakla binilir mi' aramaları yapmış. Fail olaydan sonra bıçağı evde bırakmıyor, bir fındıklığa atıyor ve uçağa binmek üzere havaalanına gidiyor. Biletini önceki akşam rezerve etmiş. Yakalandıktan sonra cinayet silahı olarak evdeki bir meyve bıçağını teşhis ediyor, fındıklığa attığı cinayet silahının bulunmayacağını düşünüyor. 'Evdeki bıçakla öldürdüm' deme sebebi 'yanımda getirmedim' mesajı vermek istemesi, 'tasarlayarak öldürme' suçlamasından kurtulmak için!" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan duruşma sırasında sanık avukatı savunma yaparken Sıla’nın annesi sinir krizi geçirdi. Giresun Barosu Başkanı  Soner Karademir ve Giresun Barosu çocuk hakları komisyonu üyesi avukatlar da katıldı.

Failin yeni tanık dinletme talepleri reddedilirken tutukluluğun devamı kararı verildi. 

Sonraki duruşma 29 Kasım 2022 tarihine ertelendi.

Ailenin avukatı Gündoğdu 1. celse sonrası soL'a açıklamada bulundu. 

Gündoğdu soL'a yaptığı açıklamada "Gökçek savunmasında bir saat aileyi suçladı. Ama yazışmalarda da görüleceği üzerine Sıla'ya çok sayıda tehdit mesajı atmış. Ayrıca Gökçek Sıla'nın kendisine yandan açmalı bir çakıyla saldırdığını iddia ediyor ama o çakı evde kapalı bir şekilde bulunuyor. Gökçek'in akıl hastası olduğuna yatmaya çalışıyorlar ama Adli Tıp raporu deli taklidi yaptığını ortaya koymuş durumda. Rapora göre Gökçek tetkik sırasında yapabileceği şeyleri kasıtlı olarak, bilerek yapmadı. Ayrıca Sıla'nın babaannesi girdiği olaydan kısa bir süre önce felç geçirdiği için konuşamıyordu. Aradan geçen sürede biraz iyileştiği için bugün ifade verebildi. Cinayetin tek görgü tanığı. Bugün tanık olarak ilk kez dinlendiğinde, Gökçek'in 'kapıyı bana babanne açtı' dediğini yalanladı ve 'eve nasıl girdiğini görmediğini' söyledi. Hiç arbede sesi duydunuz mu sorusuna ise Sıla'nın 'babaanne' diye seslendiğini duyduğunu, yukarı çıkıp son nefesini verirken gördüğünü anlattı. 'Babanne sen naptın' deyince Gökçek 'hak etti' diyip kaçmış" dedi.