Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Seferihisar Belediyesi'ne 'rüşvet' operasyonu: İmar müdürü tutuklandı, belediye başkanları gözaltında

Seferihisar Belediyesi’nde başlatılan soruşturma kapsamında İmar ve Şehircilik Müdürü E.U. tutuklandı. Aralarında Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit’in de bulunduğu 25 isimse gözaltında.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 26.06.2026 , 08:46

İzmir Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen rüşvet soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. 

Belediye ile bağlantılı kişi ve kuruluşların, inşaat ve imar süreçlerine ilişkin işlemler karşılığında menfaat temin ettikleri iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, İmar ve Şehircilik Müdürü E.U. tutuklandı. 22 Haziran'da gözaltına alınan E.U., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ne olmuştu?

Soruşturma süreci, 17 Haziran'da gerçekleştirilen ilk operasyon dalgasıyla kamuoyuna yansımıştı. İnşaat ve imar süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı ve rüşvet temin edildiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada, aralarında Seferihisar Belediye Başkan Yardımcısı İ.G.P'nin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alınmıştı. Aynı süreçte, bağlantılı olduğu öne sürülen ve daha önce tutuklanarak görevden uzaklaştırılan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay'ın eşi Nermin Günay ile şirket çalışanı M.C.H. de 18 Haziran'da gözaltına alınmıştı.

Bu ilk dalganın ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Belediye Başkan Yardımcısı İ.G.P., inşaat firması yetkilileri S.B. ve R.K.B., CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın danışmanı Özlem Akyılmaz ve şirket yetkilisi R.Ö. çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanmıştı. Nermin Günay hakkında adli kontrol tedbiri uygulanırken, şirket çalışanı M.C.H. serbest bırakılmış, S.Y. ise sağlık sorunları nedeniyle ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Belediye başkanları gözaltında

Dün gerçekleştirilen yeni operasyon kapsamında, aralarında Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit'in de bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan isimlerin emniyetteki işlemleri sürüyor.


soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.