Seçime 15 gün kala: Diyarbakır Belediyesi tesisini Elazığ Spor Müdürlüğü'ne verdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Elazığ'daki “Hazar Gölü Sosyal Tesisi'ni, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devretmeye hazırlanıyor.

Haber Merkezi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hazar Gölü kıyısında 20 bin metrekare alanda kurulu bulunan sosyal tesis, kayyım tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilmeye hazırlanıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne devreceği tesisin Diyarbakır ile bağı kesilecek.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, devre tepki göstererek, "15 gün var seçimlere bu talan burada devam ediyor. Buradan sesleniyorum; bu talana son ver kayyım. Ne istiyorsunuz Diyarbakır'ın malından mülkünden? 15 gün var seçime, güvenmiyor musunuz? Kime güvenmiyorsunuz? Bunları söyleyin" dedi.

Seçim öncesi taşınmaz transferi

Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 9 Ocak'ta da Bağlar ilçesinin Alipınar Mahallesi'nde bulunan 0 ada 275 numaralı parsel üzerindeki taşınmazı Maliye Hazinesine bedelsiz devretti.

10 Ocak'taysa Ali Emiri Bilgi Evi, Merkez Bilgi Evi, Şehit Ali Gaffar Okan Akademi Lise, Temapark Kitap Kafe, Kardeşlik Parkı ve Kent Meydanı Kitap Kafe İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edildi.

2021 yılında 20 milyon lira harcanarak yenilenen Devegeçidi Piknik Alanı da Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmişti.