Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Scholz: Rus gazına bağımlılığı takvimlerin öngördüğünden daha erken azaltacağız

Almanya Başbakanı Scholz, Almanya'nın Rus doğalgazına olan bağımlılığını planlanandan daha erken sürede azaltacaklarını belirtti.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 19.04.2022 , 22:45 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Almanya'nın Rus doğalgazına olan bağımlılığı üzerine açıklamada bulunan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, “Herkes bilir ki bu yaptırımlar her zaman her iki tarafı etkiliyor. Hem uygulayan ülkelere geri tepmeyle etkiliyor, hem de tüm dünyayı etkiliyor. Yükselen kömür, petrol ve gaz fiyatları doğal olarak Almanya gibi zengin bir ülke için sorunsa, bazı ülkeler için aşılamaz bir şey. Bu nedenle titizlikle denge bulmak lazım” açıklamasında bulundu.

Sputnik'in haberine göre, Almanya'nın, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri operasyon başlatmadan önce Rus enerji kaynaklarına bağımlılığından kurtulma çalışmalarını başlattığını söyleyen Scholz, bunun sayesinde Rusya’dan kömür ithalatına ambargo uygulama kararına destek verdiklerini kaydederek, "Petrol ithalatı alanında da adım adım Rusya’yı başka tedarikçilerle ikame etme konusu üzerinde çalışıyoruz. Ekonomimiz bunu hayata geçirmeye hazır ve artık bunu yapmaya başladı" dedi.

Rus gazını ikame etme konusunda büyük planları olduğunu kaydeden Scholz, yeni boru hatları ve terminaller inşa edeceklerini belirterek, “Bu yapar yapmaz hazır olduğumuzu söyleyeceğiz. Ama tüm takvimlerin öngördüğünden çok daha hızlı olacağız. Bunun üzerinde aktif olarak çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.