Savcılıktan Yeldana Kaharman'ın ölümü hakkında açıklama

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, Kazakistan uyruklu Yeldana Kaharman'ın ölümüyle ilgili açıklama yaptı.

Haber Merkezi

Elazığ'da yerel televizyon kanalında sunuculuk yapan, Kazakistan uyruklu Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi Yeldana Kaharman, 28 Mart 2019'da oturduğu evde ölü bulunmuştu.

Kaharman'ın AKP Elazığ Milletvekili ve Mehmet Ağar'ın oğlu Tolga Ağar tarafından öldürüldüğü öne sürülmüştü.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker iddiayı yeniden gündeme getirmiş, Tolga Ağar da bir açıklama yaparak hukuki sürecin tamamlandığını söylemişti.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili bir açıklama yapılarak, "Yeldana Kaharman'ın intihar sonucu boğularak öldüğü ve kimsenin intiharda etkisinin bulunmadığının saptandığı" söylendi.

Savcılığın açıklaması şöyle:

"Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında yapılan olay yeri incelemesi, ölü muayene ve otopsi işlemi ve dinlenen tanık beyanları sonucunda müteveffa Y.K'nin asıya bağlı gelişen asfiksi sebebiyle vefat ettiği, müteveffayı intihara azmettiren, teşvik eden, intihar kararını kuvvetlendiren veya intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kimsenin bulunmadığı tespit edilerek 16 Ekim 2019 tarihinde kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği anlaşılmıştır."