Rusya'dan 'dörtlü istişare' ile ilgili yeni açıklama

Rusya Dışişleri, 'Dörtlü istişareler için Suriye, İran ve Türkiye ile tarihler üzerinde çalışıyoruz' açıklaması yaptı.

Haber Merkezi

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Sputnik’e verdiği demeçte Rusya’nın dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde yapılacak dörtlü istişarelerin takvimi konusunda Suriye, İran ve Türkiye ile mutabakat için çalıştığını ifade etti.

Daha önce Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moskova'da yapılması planlanan Ankara-Şam ilişkilerinin normalleşmesine ilişkin dörtlü görüşmenin, Rus tarafının bir teklifi üzerine ertelendiğini açıklamıştı.

Bogdanov, Türkiye, Rusya, Suriye ve İran dışişleri bakan yardımcıları arasında planlanan dörtlü istişare toplantısının dışişleri bakanları için toplantının hazırlıklarının yapılmasını amaçladığını kaydetti.

'Belirli bir tarih yok'

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı, “Ne kadar erken olursa o kadar iyi olacağı düşüncesiyle hareket ediyoruz. Ancak meslektaşlarımızın çalışma programları mevcut. Şimdilik belirli bir tarih olmamakla birlikte mutabakat sağlamayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Daha önce Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkileri normalleştirme yollarının görüşüleceği toplantının geçtiğimiz çarşamba ve perşembe günleri Moskova'da yapılması planlandığı ancak toplantının son anda "teknik nedenlerle" ertelendiği açıklanmıştı.