Rusya'dan ABD'ye yaptırım

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Washington'un yaptırımlarına cevaben 963 ABD vatandaşının ülkeye girişinin yasaklandığını duyurdu.

Haber Merkezi

ABD tarafından sürekli olarak yürürlüğe koyulan Rusya karşıtı yaptırımlara yönelik misilleme önlemleri kapsamında 963 ABD vatandaşının Rusya'ya girişinin kalıcı olarak yasaklandığı duyuruldu.

Söz konusu isimlerin listesini yayınlayan Rusya Dışişleri Bakanlığı, "Bumerang etkisiyle ABD'nin kendisine dönecek olan Washington'un hasmane eylemlerine bundan sonra da gereken karşılık verilecektir" denildi.

Rusya'nın karşı yaptırımlarının, dünyanın geri kalanına "kurallara dayalı bir neo-kolonyal dünya düzeni' dayatmaya çalışan iktidardaki Amerikan rejimini, yeni jeopolitik gerçekleri kabul ederek tutumunu değiştirmeye zorlamayı amacı taşıdığını" kaydeden bakanlıktan şu açıklama yapıldı: 

"Rusya, cepheleşme istemiyor ve her zaman saygı duyduğumuz ABD halkını, Rus düşmanlığını kışkırtan ABD makamlarından ve onlara hizmet edenlerden ayırarak dürüst, karşılıklı saygıya dayalı diyaloga açıktır. Rusya'nın kara listesine bizzat bu kişiler dahil edildi."

Sputnik'in haberine göre listede ABD Başkanı Joe Biden ve oğlu Hunter Biden, CIA Direktörü William Burns, ABD Ulaştırma Bakanı Paul Buttigieg, Savunma Bakanı Lloyd Austin, İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas gibi isimler yer aldı.