Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Rusya: Yeni nükleer enerjili seyir füzemizi başarıyla test ettik

Rusya Genelkurmay Başkanı, Burevestnik adlı yeni nükleer kapasiteli ve nükleer enerjili seyir füzesini başarıyla test ettiklerini açıkladı. Putin, füzenin diğer savunma sistemlerine karşı "yenilmez" olduğunu belirtti.

Dış Haberler

Yayın Tarihi: 26.10.2025 , 10:40 Güncelleme Tarihi: 26.10.2025 , 10:41

Rusya Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı General Valery Gerasimov, dün Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yaptığı açıklamada, Rusya'nın Burevestnik adlı yeni nükleer kapasiteli ve nükleer enerjili seyir füzesini test ettiğini bildirdi.

Gerasimov, füzenin 14 bin kilometre yol kat ettiğini ve yaklaşık 15 saat havada kaldığını söyledi.

Putin: 'Yenilmez bir füze'

Putin ise, NATO tarafından SSC-X-9 Skyfall olarak adlandırılan 9M730 Burevestnik'in (Fırtına Kuşu) uzun menzili ve öngörülemeyen uçuş rotasıyla mevcut ve gelecekteki füze savunma sistemlerine karşı "yenilmez" olduğunu belirtti.

Putin, bugün yaptığı açıklamada, kamuflajlı üniformasıyla Gerasimov'a, kritik öneme sahip Burevestnik testlerinin tamamlandığını ve füzelerin konuşlandırılmasından önce son aşamaya geçilmesi gerektiğini ifade etti.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.