Sayfa yolu
Romanya'dan Raytheon'a 208 milyon dolarlık füze savunma sistemi ihalesi
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Dış Haberler
Yayın Tarihi: 06.01.2023 , 17:49 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
ABD'li havacılık ve savunma şirketi Raytheon Missiles and Defence, Romanya'dan 208 milyon dolardan büyük bir "Kıyı Füze Savunma" ihalesi aldı. Şirketten yapılan açıklamada, ihalenin tam büyüklüğü 208 milyon 736 bin 138 dolar sabit fiyat olarak belirtildi.
Romanya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, projedeki çalışmaların yüzde 60'ının Norveç'in Kongsberg ve yüzde 34'ünün ABD'nin Arizona eyaletindeki Tucson'da gerçekleştirileceği ifade edildi.
Açıklamada, ABD'nin başkenti Washington'daki Washington Navy Yard'da bulunan Naval Sea Systems Command'ın projenin müteahhitlik faaliyetini aldığı kaydedildi.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.
